Sfatul medicului
1323 accesări 25 Ianuarie 2016 0 comentarii

Alergia cu efect întârziat. Pericol pentru imunitate?

Se întâmplă adesea ca noi sau copiii noştri să aflăm, în urma unui control medical, că suferim de diverse alergii la alimente sau factori de mediu obişnuiţi, fără a avea reacţii imediate. Unii medici atenţionează că alergiile cu efect întârziat pot slăbi în timp sistemul imunitar.
Alergiile care nu prezintă reacţii imediate apar după luni sau ani de acţiune a substanţei alergizante. Cauzele acestora rămân de multe ori sub semnul întrebării, mai ales dacă în familie nu există cazuri similare. Una dintre ele ar putea fi imunitatea scăzută.
„Problema este că noi nu avem posibilitatea de a măsura nivelul imunităţii unei persoane. Atunci a devenit un obicei din a introduce în discuţie termenul de imunitate când nu reuşim să ne explicăm cauza unei boli”, declară dr. Irena Smadea, medic specialist în dermatovenerologie. Potrivit acesteia, „alergia se instituie întotdeauna pe un fond de imunitate scăzută”.
Pe de altă parte, alergia în sine nu poate fi considerată responsabilă pentru scăderea imunităţii.

Taguri articol: sfatul medicului alergii alimente irena smadea familie imunitate

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.