13 Septembrie 2016
2192 accesări
0 comentarii

Se spune că inima este motorul care ne face să funcţionăm, organul care face să circule „combustibilul” prin organism.

Medicii specialişti susţin că, pentru a ne menţine inima sănătoasă, putem consuma anumite alimente. De exemplu, roşiile conţin unele substanţe care se găsesc mai puţin în restul legumelor, vitamine, minerale, dar şi antioxidanţi specifici, astfel încât acţionează protectiv asupra aparatului cardiovascular, întărind integritatea vaselor.

Un alt aliment benefic este cartoful dulce. Acesta are indicele glicemic mic, conţine vitamina A, licopen şi fibre care menţin inima sănătoasă.

Fasolea are un conţinut ridicat în vitamine din complexul B, fiind utilă şi pentru persoanele cu afecţiuni nervoase, cu amorţeli ale membrelor sau degetelor, pareze şi hemipareze etc. Acest aliment are şi un indice glicemic mic, la fel şi mazărea.
Ardeiul este bogat în vitamina B6, vitamina C, niacină, potasiu şi fibre. Vegetalele verzi sunt bune pentru siluetă şi pentru inimă. Conţin potasiu şi magneziu care reglează tensiunea sângelui. În plus, au luteină, fibre, vitamina A şi antioxidanţi.

„Câteva dintre alimentele indicate pentru a păstra sănătatea sistemului cardiovascular sunt: morcovul (scade colesterolul), peştele (conţine Omega3, previne ateroscleroza, a se consuma de două ori pe săptămână), cerealele neprocesate, afinele, migdalele (combinaţia de nutrienţi, conţinută de migdale, este specială şi nu se găseşte cu uşurinţă în alte alimente), portocalele (conţin pectină şi potasiu, care scade tensiunea sângelui). De asemenea, cireşele conţin o substanţă numai bună pentru inimă: antocianin, care menţine vasele de sânge sănătoase”, explică dr. Victoria Sava, medic de familie.

Taguri articol: stiri medicale alimente apa ateroscleroza colesterol familie migdale unt ardei fibre antioxidanţi cereale minerale vitamina

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU