Sfatul medicului
361 accesări 31 Mai 2019 0 comentarii

Aspectul unghiilor poate prevesti apariţia multor boli

Cu siguranţă, foarte mulţi dintre dumneavoastră nu acordaţi o prea mare atenţie părţii inferioare a unghiilor, unde se găseşte o mică semilună albă, ce poate spune foarte multe despre starea noastră de sănătate.
Spre exemplu, în medicina tradiţională chinezească, această parte albă inferioară a unghiei este un indicator al sănătăţii, pentru că, atunci când apar primele semne de boală, se schimbă şi aceste pete sau chiar dispar complet, apoi când te însănătoşeşti, ele reapar.

Conform specialiştilor, dacă ai între opt şi zece pete albe la ambele mâini, acest lucru arată că eşti perfect sănătos şi cu cât mai albă este acea semilună, cu atât mai bine.
Cu cât o persoană are mai puţine semilune pe unghii, cu atât se simte mai lipsită de energie, are imunitatea mai scăzută şi starea generală de sănătate mai proastă, deci se îmbolnăveşte mai uşor.
Lipsa acestor semilune albe de pe degete este asociată cu mai multe disfuncţii ale grandei tiroide sau pitulare, deficienţă de fier, colaps renal, depresie şi deficienţă de vitamina B-12. Prin urmare, ar fi bine să vă verificaţi nivelul de vitamina B-12 şi iod, precum şi glanda tiroidă şi presiunea sanguină.

De asemenea, o semilună pe degetul mare arată sănătatea splinei şi a plămânilor, dar ar trebui să acopere cel mult 25% din suprafaţă şi să fie mai mică la fumători şi persoanele cu hipertensiune. Semiluna de pe degetul arătător poate fi extrem de ştearsă dacă există boli pancreatice, de intestine sau anumite afecţiuni cronice. Totodată, o semilună pe degetul mijlociu indică sănătatea sistemului cardiovascular şi a creierului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.