Sfatul medicului
882 accesări 22 Aprilie 2017 0 comentarii

Când trebuie să folosim suplimentele de vitamine şi când sunt contraindicate

Foarte multe persoane suferă de deficit de vitamine esenţiale şi, din această cauză, oboseala este resimţită mult mai des, iar problemele de sănătate sunt tot mai frecvente.

„Cea mai bună sursă de vitamine este alimentaţia sănătoasă, fructele şi legumele oferă, în plus, suportul excelent antioxidant, pe lângă furnizarea de vitamine şi alte elemente nutritive. Cu toate acestea, dacă nu se reuşeşte să se ofere organismului cantitatea necesară de vitamine, atunci trebuie să se ia în considerare suplimentele alimentare naturale. Persoanele care suferă de oboseală excesivă cel mai probabil au carenţe de vitamine şi minerale importante. Între vitamine, carenţa de vitamina D3 a început sa fie tot mai des incriminată în patologii ce pornesc de la osteoporoză şi risc de fracturi, până la boli cardiovasculare sau degenerative grave”, explică dr. Horaţiu Albu, specialist în biologie moleculară.

Nu toate suplimentele de vitamine au acelaşi efect asupra organismului. Ba chiar, unele nu au deloc sau influenţează negativ organismul prin crearea unui exces de vitamine.

De aceea, cel mai bine, înainte de a le folosi, trebuie să se consulte medicul de familie, pentru a exista siguranţa că este nevoie cu adevărat de suplimente de vitamine, iar acest lucru se poate stabili doar în urma unui set de analize.

Taguri articol: sfatul medicului fructe legume medic vitamine minerale alimentaţia

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.