29 Iunie 2016
1475 accesări
0 comentarii

În momentul în care se începe diversificarea la bebeluş, asupra mamei cad tot felul de responsabilităţi, de la ce trebuie să mănânce copilul sau să nu mânânce, pentru a nu face diverse alergii, până la ce alimente sunt indicate sau nu, pentru ca cel mic să fie sănătos şi să crească armonios. Consumul de sare trebuie să fie echilibrat, deoarece, consumată în cantităţi prea mari, sarea produce diverse afecţiuni, printre care boli cardiace şi renale.

Aşadar, medicii pediatri insistă asupra faptului că sarea în alimentaţia bebeluşului face mai mult rău decât bine. Anumite mămici cu bebeluşi mofturoşi cred că, dacă adaugă sare în mâncarea celui mic, acesta va fi determinat să mănânce. Acest lucru poate fi adevărat, într-o anumită măsură, însă medicii spun că sarea le poate crea probleme serioase de sănătate celor mici.

„Bebeluşii au nevoie de o cantitate mică de sodiu, pe care o asimilează din apă, laptele matern sau unele alimente. Dacă se depăşeşte cantitatea recomandată, sarea devine dăunătoare pentru organele interne, fragile ale bebeluşilor, care încă nu sunt obişnuiţi cu alimenta-ţia propriu-zisă. Sarea este responsabilă de apariţia hipertensiunii arteriale şi a bolilor de rinichi. Este recomandat să se adauge sare în alimentaţia copilului, după ce acesta împlineşte un an, iar apoi, în cantităţi foarte mici. Părinţii trebuie să fie foarte atenţi şi precauţi. Consumul excesiv de sare nu face altceva decât să suprasolicite rinichii bebeluşilor”, explică dr. Victoria Sava, medic pediatru.

Taguri articol: bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU