27 Noiembrie 2016
2312 accesări
0 comentarii

Deşi este un subiect extrem de delicat, iar pacienţii se feresc să îl abordeze, boala hemoroidală afectează populaţia adultă. Netratată, afecţiunea are consecinţe dintre cele mai grave. Şi bărbaţii, şi femeile, în aceeaşi măsură, suferă de maladia hemoroidală, chiar dacă femeile au un risc crescut, mai ales în perioada sarcinii.

Prof. dr. Iusuf Timurlenc, coordonatorul departamentului de proctologie din cadrul Medical On Group Constanţa, ne acordă informaţii de actualitate, legate de această afecţiune.

„Cauzele şi factorii de risc ce vizează apariţia hemoroizilor sunt: factorii genetici (calitatea peretelui venos); alimentaţia - condimente, alcool; constipaţia; poziţia de lucru pe şezut, în cazul şoferilor, a celor care lucrează în faţa calculatorului şi a altor categorii de persoane care stau o perioada lungă de timp pe scaun”, explică medicul specialist.

Potrivit prof. dr. Iusuf Timurlenc, dintre simptomele cu care ajung pacienţii la medic, sângerarea pe hârtie sau closet este primul semn al acestei afecţiuni. Urmează prolapsul hemoroidal, atunci când hemoroizii ies în afară, la scaun, durerea, în caz de complicaţii, precum tromboza, fisura şi criza hemoroidală, secreţiile perineale şi pruritul. Hemo-roizii pot produce şi complicaţii.

„Sângerarea poate produce anemie, tromboză, care provoacă durere, tromboflebita hemoroidală prolabată şi strangulată, criptita şi papilita. Combaterea constipaţiei este primul pas pentru tratarea hemoroizilor şi se realizează prin consumul de lichide şi exerciţii fizice. Pacienţii trebuie să consume salate, fructe şi fibre. Trebuie evitat abuzul de alcool şi consumul condimentelor. În primul stadiu de boală, se recomandă tratamentul cu topice locale. Când boala se mai agravează, se utilizează ligatura cu benzi elastice şi coagularea la infraroşu, iar în final, tratamentul chirurgical”, conchide specialistul.

Pentru programări, aveţi la dispoziţie numărul de telefon 0241/548.463.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU