11 Mai 2016
2000 accesări
0 comentarii

Transpiraţia în exces nu ridică semne de întrebare, de cele mai multe ori se pune pe seama consumului exagerat de apă sau a căldurii excesive, dar specialiştii spun că transpiraţia poate fi un simptom asociat unor boli care pot afecta organismul iremediabil, în unele situaţii.

Câteva dintre bolile care se pot ascunde în spatele transpiraţiei excesive sunt: tuberculoza, care determină transpiraţii pe timp de noapte, diabetul zaharat, guta, obezitatea, anumite boli neurologice, anxietatea, bolile metabolice şi endocrine etc. Apariţia transpiraţiei în exces, căreia nu i se asociază nicio afecţiune, nu are cauze concrete. Cel mai mare procent dintre pacienţii care apelează la medic, pen-tru această problemă, nu au afecţiuni asociate.

„Tratamentul implică produse pe bază de săruri de aluminiu. Bicarbonatul de sodiu şi oţetul de mere aplicate pe zonele cu probleme pot ameliora transpiraţia excesivă. Consumul de ceai de salvie cu muşeţel şi tinctura de brusture pot, de asemenea, să reducă transpiraţia”, declară dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Pentru ca transpiraţia să nu fie urât mirositoare şi deranjantă, trebuie acordată o atenţie deosebită şi alimentaţiei. Anumite alimente, cum sunt ceapa şi usturoiul, pot face ca transpiraţia să capete un miros urât.

Taguri articol: sfatul medicului transpiraţie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU