18 Februarie 2017
4288 accesări
0 comentarii

Reţeta pentru blatul de ruladă, marca laurasava.ro, este uşor de realizat. Iar când vine vorba de rulade, pofta creşte de nu se mai opreşte. E un desert ce arată minunat şi umplutura se poate face după gusturile fiecăruia.

Avem nevoie de trei ouă, cinci linguri de apă fierbinte, un plic de zahăr vanilat, o sticluţă cu esenţă de vanilie, 100 grame zahăr, 50 grame amidon, o linguriţă rasă cu praf de copt, 150 grame mascarpone, ciocolată. Spălăm bine ouăle şi apoi le separăm. Batem bine albuşurile cu un praf de sare şi când s-a întărit spuma, adăugăm zahărul. Încet adăugăm pe rând cele cinci linguri de apă fierbinte, fiartă, nu de la robinet. Adăugăm gălbenuşurile, unul câte unul şi amestecăm bine. Separat, amestecăm amidonul cu praful de copt şi le adăugăm compoziţiei de ouă. Tapetăm tava de aragaz cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia. Dăm la cuptor pentru 20 de minute, la 130°.

Presărăm zahăr pe un prosop de bucătărie, punem foaia de pandişpan şi rulăm foaia împreună cu prosopul. Lăsăm să se răcească şi între timp facem crema. Mixăm mascarponele cu trei linguri de zahăr şi un plic de zahăr vanilat Bourbon şi adăugăm ciocolata dată pe răzătoarea mică. Întindem crema peste foaia de pandişpan şi apoi rulăm cu grijă rulada!

Nu se rupe, foaia nu e fragilă, se rulează foarte uşor, cu grijă. Se dă la frigider pentru câteva ore, iar apoi se serveşte.

Taguri articol: reţete culinare ciocolata desert bucătărie crema

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii