19 August 2016
3678 accesări
0 comentarii

De cele mai multe ori, gravidele muncesc până aproape de data naşterii, însă munca în timpul sarcinii nu este un lucru prea uşor.

Pentru ca o femeie însărcinată să se menţină sănătoasă şi productivă la locul de muncă, este necesar să atenueze disconfortul specific sarcinii.

Senzaţia de greaţă este o neplă-cere frecventă în sarcină. Pentru a fi ţinută în frâu, gravida trebuie să opteze pentru gustări mai dese şi să evite mâncărurile care fac rău. Femeile însărcinate se simt obosite, deoarece corpul lucrează intens pentru a susţine sarcina, iar odihna în timpul orelor de lucru nu este un lucru tocmai accesibil.

Specialiştii de la Spitalul privat Euromaterna le oferă gravidelor câteva sfaturi pentru a face faţă cu brio cerinţelor de la serviciu.

„Femeia însărcinată trebuie să consume alimente bogate în fier şi proteine, cum ar fi carnea roşie, carnea de pasăre, legume cu frunze verzi, cereale integrale îmbogăţite cu fier, fasole etc. De asemenea, aceasta trebuie să ia pauze scurte şi dese, să se ridice şi să se plimbe prin birou timp de câteva minute. Este indicat consumul mare de lichide. Activitatea fizică poate creşte nivelul de energie, în condiţiile în care corpul permite acest lucru. A se consulta medicul curant, în această privinţă. Gravida trebuie să doarmă între 7 şi 9 ore pe noapte”, sfătuiesc specialiştii.

Pe măsură ce sarcina evoluează, activităţile zilnice, precum aşezatul sau statul în picioare pot deveni incomode. Puţină mişcare prin birou, la interval de câteva ore, eliberează tensiunea din muşchi şi previne acumularea de lichide în picioare. Specialiştii afirmă, de asemenea, că este foarte important să se limiteze nivelul de stres de la muncă pe perioada sarcinii. Stresul acumulat la birou poate consuma energia. Dacă suspectaţi că locul de muncă afectează sarcina, apelaţi la sfatul medicului curant! Pentru mai multe informaţii, puteţi apela numărul de telefon 0241.605.555.

Taguri articol: pentru ea bebe sarcina

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU