13 Iulie 2016
1998 accesări
1 comentariu

Specialiştii ne avertizează că aerul condiţionat, oricât de răcoritor ar fi, nu face decât să ne agraveze starea de disconfort termic, cauzând grave probleme muşchilor şi articulaţiilor.

„Muşchii au un rol vital atât în determinarea mişcării, cât şi în menţinerea unei temperaturi optime a corpului. Atunci când intră în contact direct cu temperaturile scăzute ale aerului condiţionat, muşchii vor lucra mai intens pentru a regla statusul termic al organismului. Pentru a accentua senzaţia de răcorire, cele mai multe persoane se poziţionează chiar în direcţia în care bate aerul condiţionat sau în lateral. Însă acest lucru nu face decât să creeze un alt disconfort termic şi să determine muşchii tonici să se contracte mai puternic, riscând astfel să rămână în-cordaţi. Acesta este momentul în care cele mai multe persoane simt că au rămas «înţepenite», apar dureri ale muşchilor şi articulaţiilor şi imposibilitatea de mobilizare”, explică dr. Bogdan Goga, fizioterapeut.

De asemenea, specialiştii ne sfătuiesc, pe timp de vară, să alegem duşurile calde, care să obişnuiască organismul cu o temperatură mai crescută, astfel încât, în momentul ieşirii de la duş, temperatura de afară să fie resimţită ca fiind mai răcoroasă. Şi nu în ultimul rând, să evităm consumul de lichide cu o temperatură mai scăzută de 4 grade Celsius pentru a preveni apariţia altor probleme de sănătate a organismului.

Taguri articol: stiri medicale temperatura probleme celsius aer conditionat

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

18 august 2016
Cristi
Aer Conditionat

Noi suntem vinovati pentru ca tinem aerul conditionat la 19 grade cand noua ne trebuie 24,25 de grade asta m-au invatat dei de la http://instalatii-italflo.ro

Articol publicat de Vali PAPATANASIU