10 Octombrie 2016
1696 accesări
0 comentarii

Calciul este o componentă esenţială pentru organism. Potrivit specialiştilor, există multe cauze prin care se ajunge la carenţe de calciu, printre care se numără: diverse afecţiuni (dezechilibre hormonale), alimentaţia necorespunzătoare şi, nu în ultimul rând, curele de slăbire agresive.

„Lipsa de calciu poate deveni o problemă serioasă, aşa că mare atenţie! În general, cauzele lipsei de calciu (hipocalcemia) sunt alimentare. De fapt, anumite alimente bogate în zaharuri, fosfor sau potasiu scad absorbţia calciului şi sporesc eliminarea sa renală. Făinoasele, dulciurile, alcoolul, sarea şi alimentele bogate în cafeină sunt cele care duc la eliminarea calciului din organism. Printre simptomele cele mai frecvente ale lipsei de calciu, se numără: spasmele musculare, contracţiile musculare spontane, «zbaterea ochiului sau buzelor», cârcei la gambe, pierderi de memorie, ameţeală, amorţeală, furnicături, insomnie şi candidoze frecvente”, explică specialiştii Centrului Medical Iowemed.

Pentru a evita hipocalcemia, este indicat să consumaţia alimente bogate în calciu (legume verzi, lactate etc). Dacă aveţi o problemă în a asimila calciu, cel mai bine este să recurgeţi la medicaţie. Atenţie însă, specialiştii avertizează că hipocalcemia nu se tratează prin automedicaţie, ci numai sub directa supraveghere a medicului, pentru că acest mineral poate interacţiona şi cu alte patologii.

Taguri articol: stiri medicale copilul calciu automedicaţia

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU