18 Februarie 2017
15600 accesări
0 comentarii

Mini pacheţelele de primăvară, gătite la cuptor, sunt ideale pentru acest sfârşit de săptămână. Bucataras.ro ne spune care sunt ingre-dientele necesare pentru această reţetă de vis: 250 g varză, 350 g carne tocată de porc, 1 fir praz, 3 căţei usturoi, 2 fire ceapă verde, 1 morcov, 1 ardei gras, 1/2 linguriţă ghimbir, 2 linguri sos soia, 2 linguri sos stridii, piper, foi de orez, ulei, 1-2 ouă.

Pasul 1: Pregătim legumele: tocăm varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul şi radem morcovul.

Pasul 2: Punem ulei într-o tigaie (de preferat wok), iar când acesta e încins, se adaugă prazul, ceapa şi usturoiul, apoi carnea, toate legumele şi la sfârşit, varza. Se asezonează cu sos de soia, ghimbir, sos de stridii şi piper. Dacă trebuie, se adaugă şi puţină apă. Când se înmoaie varza, oprim focul, punem într-o strecurătoare şi lăsăm să se scurgă bine şi să se răcorească.

Pasul 3: Tăiem foile de orez în 4 pătrăţele şi le acoperim cu un prosop umed. Batem albuşu-rile într-un castron şi pregătim un castron cu apă.

Pe un tocător, aşezăm un pătrăţel de foaie de orez, trecut rapid prin castronul cu apă, ungem marginile cu albuş, punem la marginea de jos o linguriţă de umplutură şi rulăm colţul foii de orez, astfel încât să acopere bine compoziţia. Aducem şi lateralele spre interior, astfel încât să avem un plic şi continuăm să rulăm, având grijă să închidem foarte bine plicul, ungând cu albuş.

Pasul 4: Aşezăm pacheţelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit, până se rumenesc fru-mos.

Servim cu sos de soia şi sos dulce-acrişor.

Taguri articol: reţete culinare ceapa morcov carne ghimbir piper tigaie legume apa

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii