02 Martie 2017
2931 accesări
0 comentarii

Distrofia de vezică este o afecţiune gravă, pentru care cei diagnosticaţi cu aşa ceva sunt aduşi ani la rând la spital pentru a fi operaţi. Practic, ei se nasc fără vezică urinară, motiv pentru care aceasta trebuie reconstruită, pentru a putea duce o viaţă normală.

„Noi am efectuat de-a lungul timpului o serie de intervenţii şi le-am confecţionat pacienţilor noştri o vezică nouă din intestinul subţire, din rect etc. Soluţii există pentru această problemă şi ei trebuie neapărat operaţi, pentru că, fără o intervenţie chirurgicală, nu pot urina pe unde trebuie, ci prin ombilic sau alte locuri. Din păcate, foarte puţini doctori se încumetă să se ocupe de aceste distrofii de vezică. Spre exemplu, am operat la un moment dat o tânără în vârstă de 22 de ani, care toată ziua era udă, ea având incontinenţă urinară. Apoi, un alt copil din Cernavodă nu putea sta la şcoală mai mult de două-trei ore din acelaşi motiv. Trebuie să precizez că această situaţie le-a dat chiar şi tulburări de comportament unora dintre ei. În plus, ei devin sensibili la mirosurile altora, dar nu mai sunt deranjaţi de propriul miros, mai ales că, deseori, urina este evacuată printr-o sondă”, ne-a declarat dr. Constantin Tica, medic specialist chirurgie şi ortopedie pediatrică.

Specialiștii afirmă că segmentul lipsă de intestin (folosit la construcția noii vezici), practic, nu se simte, în timp ce reconstituirea vezicii urinare permite pacientului să urineze în mod natural și să aibă o excelentă calitate a vieții după operaţie.

Taguri articol: boli şi afecţiuni chirurgie diagnostic intestinul subţire vezică urinară

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU