11 Aprilie 2016
7602 accesări
0 comentarii

Pentru a rezolva problemele copiilor cu dereglări de comportament, psiho-logul Elena Ranga îi sfătuieşte pe părinţi să apeleze la un specialist, pentru a depista, exact, problema cu care se con-fruntă fiecare copil în parte şi pentru a întări legătura emoţională dintre părinţi şi copii. Reamintim că Sindromul ATCP (Angered Temper with Choleric Progression) se manifestă la copiii între 1 şi 12 ani prin modificări de comportament.

CITEŞTE ŞI:Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"


Sindromul este definit de psihoterapeuţi ca fiind un efect psihologic al lipsei părinţilor din viaţa copilului, nu neapărat fizică, ci şi prin neglijarea acestora. Mulţi părinţi refuză să petreacă puţinul timp liber, de după serviciu, cu copiii, invocând ca motiv oboseala.

„Îndemn părinţii să apeleze la un specialist. Aceştia trebuie să îl asigure pe copil că este important şi că nevoile lui sunt importante. Părinţii trebuie să înţeleagă că cei mici nu trebuie să fie exemplari, să facă doar ce li se spune. Copiii au nevoie mare de prezenţa părinţilor, să petreacă timp de calitate împreună. După serviciu, aceştia ar trebui să petreacă 2 - 3 ore împreună, să se joace şi să vorbească”, a declarat Elena Ranga, psiholog.


Simptomele acestui sindrom sunt: agresivitatea, nervozitatea excesivă, timiditatea, minciuna, violenţa verbală sau/şi fizică, tendinţa de însingurare, refugiul în consumul tehnologic, faptul că cel mic este necomunicativ sau are cerinţe excesive către părinţi - cere mereu cadouri şi jucării de care nu are nevoie.


Părinţii ai căror copii prezintă astfel de simptome trebuie să apeleze la ajutor de specialitate, pentru a aborda problema din unghiul potrivit.


„Părinţii trebuie să le explice că nu petrec timp departe de aceştia pentru a-i exclude, ci pentru că este necesar. Copilul, pe de altă parte, trebuie să înţeleagă că părinţii sunt nevoiţi să facă anumite activităţi care îi ţin departe unii de ceilalţi. Este indicat ca părinţii şi copiii să consulte împreună un specialist pentru că acesta mediază legătura emoţională dintre părinţi şi copii, în vederea rezolvării problemelor”, explică specialistul.


v v v


Pentru mai multe informaţii şi programări puteţi apela numărul de telefon: 0723.580.669 - psiholog Elena Ranga.

Taguri articol: sfatul medicului elena ranga psihologie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU