24 August 2016
1723 accesări
0 comentarii

Arsurile solare produc usturime, une-ori durere, băşicarea pielii cu risc de suprainfecţie, pătare, accentuarea cuperozei şi apoi îmbătrânirea prematură a pielii cu accentuarea ridurilor, modificarea texturii cutanate şi apariţia leziunilor ca urmare a supraexpunerii la ultraviolete.

Potrivit specialiştilor dermatologi, cele mai periculoase sunt arsurile solare din copilărie pentru că, în timp, contribuie la apariţia cancerului cutanat. Dar şi adulţii trebuie să le evite, chiar dacă medicina clasică şi cea naturistă oferă soluţii de moment, acestea trebuie fo-losite cu discernământ, avertizează medicii.

„Nu toate leacurile băbeşti sunt bune pe arsură. Dintre cele utile amintesc compresele reci cu ceai de muşeţel sau lapte răcit, umezirea zonei cu soluţie de bicarbonat de sodiu, folosit în bucătărie sau cu soluţie diluată de oţet alb. Mai simplu ar fi să se facă duşuri reci şi să se aplice alcool medicinal. Recomand şi administrarea de ibuprofen tablete pe cale orală, aplicarea unui lapte de corp sau gel antiarsură solară uşor, gel de arnică, o cremă cu muşeţel”, a declarat dr. Mihaela Leventer, specialist dermatolog.

Medicul spune că remediile, precum iaurtul, sucul de roşii, uleiurile sau untul topit sunt interzise şi pot agrava arsurile. În plus, se recomandă vizita la medicul dermatolog, cât mai curând posibil, după expunerea la soare.

Taguri articol: sfatul medicului alcool durere iaurt medic solar dermatolog unt arsuri mihaela leventer

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU