10 Martie 2016
2033 accesări
0 comentarii

Metoda calendarului este deja învechită, căci acum se poate afla mult mai uşor şi mai sigur perioada în care o femeie poate rămâne însărcinată, dar şi data probabilă a naşterii bebeluşului.

Femeile care intenţionează să rămână însărcinate au la dispoziţie trei metode clasice de calculare a ovulaţiei: metoda calendarului, metoda temperaturii bazale şi mucus testul. Calculatorul de fertilitate este o metodă de planificare familială, prin cunoaşterea fazelor de ciclu ale femeii, precum şi a perioadelor de fertilitate maximă.

Această metodă nu este una de contracepţie, însă poate fi folositoare atât cuplurilor care vor să evite o sarcină cât şi celor care doresc una. Femeile cu dereglări menstruale nu ar trebui să ia în considerare această metodă de planificare, pentru că rezultatele ar putea fi eronate. Ca orice metodă care apare sub numele de planificare familială nu protejează de bolile cu transmitere sexuală. Calculatorul de fertilitate se bazează pe date concrete despre ovulaţie, spermatozoizi şi fertilitate. Acestea pot fi achiziţionate din clinicile specializate pe profil ginecologic.

„Perioada fertilă este aceea în care, şansele ca femeia să rămână gravidă sunt foarte mari, deci cuplurile care nu-şi doresc o sarcină trebuie să evite contactul sexual sau să folosească alte metode de contracepţie, de exemplu prezervativul ori pilulele contraceptive. Perioada de fertilitate crescută durează de la sfârşitul primei faze, până la 24 de ore după ovulaţie. A doua perioadă, infertilă, începe de la sfârşitul fazei fertile, până la următoarea menstruaţie şi este mult mai uşor de anticipat. Identificarea cu precizie a perioadei ovulaţiei este foarte importantă în această metodă de planificare familială”, potrivit specialiştilor Spitalului Privat Euromaterna.

Taguri articol: fertilitate sarcina euromaterna

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU