22 Iunie 2016
1787 accesări
0 comentarii

Soarele emană lumină, iar o parte din această lumină constă în raze UV invizibile. Atunci când aceste raze ajung pe piele, tenul îşi schimbă culoarea şi apare bronzul, dar pot apărea inclusiv arsuri şi alte leziuni cutanate.

Potrivit experţilor, câteva arsuri solare, grave, în copilărie, sunt suficiente pentru a creşte riscul de cancer de piele la maturitate.

Pielea neprotejată poate fi deteriorată de razele ultraviolete ale soarelui în mai puţin de 15 minute. În schimb, pot trece până la 12 ore pentru ca pielea să arate efectul deplin al expunerii la soare. În ceea ce priveşte bronzul, specialiştii susţin că pielea bronzată este de fapt piele arsă.

„Orice schimbare în culoarea pielii copilului, indiferent că vorbim de arsuri solare sau bronz, indică o deteriorare a pielii produsă de razele UV. Copiii au nevoie de protecţie chiar şi în zilele înnorate. Asta pentru că norii nu blochează razele UV să ajungă pe piele, ci doar le filtrează, iar de cele mai multe ori vorbim de o filtrare uşoară”, a declarat dr. Victoria Sava, specialist pediatru.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU