27 Aprilie 2016
1814 accesări
0 comentarii

Primăvara se apropie de final, la fel şi anumite verdeţuri folosite în dietele doamnelor, cu beneficii curative valoroase. Dintre aceste verdeţuri, se remarcă urzica, o plantă folosită la prepararea diferitelor mâncăruri, dar şi ca tratament în multe afecţiuni. Fitoterapeuţii recomandă curele de urzici pentru a vindeca o paletă largă de afecţiuni, printre care se numără afecţiunile digestive, genitale, renale, cardiovasculare, reumatismale etc.


„Urzica previne şi combate gastritele cauzate de abuzul de tutun şi cafea, previne cancerul gastric, dar şi constipaţia. În afecţiunile genitale, aceasta este recunoscută pentru combaterea hemoragiilor uterine după naştere, vindecă dismenoreea, tulburările de menopauză şi multe alte afecţiuni”, mărturiseşte dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.


Urzicile au un conţinut ridicat de vitamine, săruri minerale şi substanţe proteice, de aceea au mare succes în curele alimentare de primăvară. Gospodinele nu evită să folosească urzicile în ciorbe, salate, supe, tocane şi multe alte feluri de mâncare.
Urzicile trebuie valorificate acum, când este sezonul lor, şi trebuie introduse mai ales în dieta copiilor, deoarece au un conţinut ridicat de fier, clorofile, vitamine şi sunt perfecte pentru vindecarea anemiilor. Sucul de urzici are un puternic efect diuretic şi este indicat persoanelor cu afecţiuni renale.


Oricum ar fi consumate, urzicile aduc doar beneficii, iar fiindcă sezonul lor este pe sfârşite, trebuie să profităm cât mai mult şi să le introducem des în alimentaţia noastră zilnică.

Taguri articol: nutritie mirela stangaciu beneficii minerale

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii