Stil de viaţă
1398 accesări 01 Martie 2016 1 comentariu

Reumatismul, noua boală a tinereţii

Reumatismul este o boalădegenerativă sau inflamatoare care afecteazăarticulaţiile, oasele, dar şi muşchii. În mod normal, această afecţiune se întâlneşte la persoanele de vârsta a treia, însă atât tinerii cât şi copiii pot fi afectaţi.Această afecţiune poate apărea în urma unor accidente, traumatisme, luxaţii, dar poate fi şi un factor genetic. Munca de birou poate fi solicitantă şi este contraindicată persoanelor care suferă de această afecţiune.

„Reumatismul este din ce în ce mai întâlnit în rândul tinerilor, chiar şi în rândul copiilor. La copii, acesta este declanşat de streptococul beta-hemolitic, care se localizează la nivelul gâtului, însă nedescoperit la timp, se poate infiltra în sânge şi cauzează acest reumatism inflamator. Recomand tinerilor să aibă un stil de viaţă cât mai sănătos, să aibă o igiena sănătoasă şi să facă foarte mult sport de tip aerobic, nu sporturi care solicita organismul în exces”, susţine dr. Magdalena Dumitrescu, medic la Sanatoriul Balnear Mangalia.

Tratamentul indicat în astfel de afecţiuni constă în băi calde cu apă de mare, apă sulfuroasă, plante medicinale, afuziuni alternative, duşuri subacvale, saună, dar când simptomele sunt prea avansate se recomandă şi tratamentul medicamentos, de regula cu antiinflamatoare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

1 martie 2016 Vasilica Florina
Câştigaţi bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Câştigaţi bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Căutăm de urgenţă persoane serioase care să colaboreze cu noi într-o activitate simplă, în timpul liber sau full-time, cu câştiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima lună. Oferim şi cerem seriozitate absolută! Pentru mai multe detalii, contactaţi imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: vasilica.florina@gmail.com

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.