17 August 2016
2080 accesări
0 comentarii

Dacă nu obişnuiţi să gătiţi şi vă rezumaţi la alimentele cumpărate din supermarketuri, este momentul să vă opriţi, deoarece medicii specialişti ne avertizează cu privire la pericolul care stă ascuns în alimentele cu termen de valabilitate.

Vara este sezonul de predispoziţie pentru bolile gastroin-testinale şi de aceea, specialiştii spun că anumite tipuri de alimente trebuie evitate cu desăvârşire în această perioadă. Copiii fac parte dintr-o categorie specială, sensibilă, ei sunt cei care au cel mai mult de suferit de pe urma alimentaţiei necorespunzătoare.
Dr. Ionica Ciortan, medic specialist medicină internă, Centrul medical Iowemed, ne oferă sfaturi demne de pus în practică, pentru a trece de sezonul estival fără incidente şi pentru a ne păstra starea de sănătate.

„Rog pe toată lumea să aleagă alimentele din magazin, pe cele care au cel mai mic termen de valabilitate. Cu cât acel termen de valabilitate este mai mic, cu atât produsul conţine mai puţin adaos de conservant, mai puţini coloranţi. Ar trebui să ne rezumăm la a alimenta copiii cu cât mai multe alimente proaspăt preparate de noi, în casă, fără să fie congelate, tocate, condimentate sau cu multe grăsimi. De asemenea, este indicat a se evita alimentele prăjite, sosurile, tocăturile, mai ales pe perioada verii, pentru că pot genera boli diareice. Prevalenţa bolii diareice, pe perioada verii, este foarte mare, şi la copii şi la adulţi”, a declarat medicul specialist.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU