Sarcina
2085 accesări 19 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 14 DE SARCINĂ

Cum se dezvoltă copilul

În săptămâna 14 de sarcină, braţele copilului au atins aproape lungimea finală pe care o vor avea la naştere, iar gâtul a devenit mult mai bine definit. La nivelul splinei se formează celulele roşii ale sângelui, iar în ficat bila. Rinichii produc urina care se elimină în lichidul amniotic, un proces care va dura până la naştere.

Sexul copilului va deveni vizibil în această săptămână sau în cele care vor urma. În cazul fetelor, încep să se formeze foliculii ovarieni. La băieţi apare prostata.

Ca urmare a impulsurilor nervoase de la creier, muşchii faciali îi permit copilului să privească într-o parte, să se încrunte şi să facă grimase. De asemenea, poate să-şi sugă degetul. Deşi este posibil să nu simţi încă mişcările copilului, acesta este foarte activ.

La sfârşitul acestei săptămâni, copilul va avea aproximativ 9 cm şi va cântări aproape 40 grame, fiind de mărimea unei lămâi.

Cum se transformă gravida

În trimestrul 2 de sarcina începi să te simţi din nou plină de energie, sânii nu mai sunt atât de sensibili şi greaţă pare că a dispărut aproape complet.

Fundul uterului este un pic deasupra osului pubian, ceea ce ar putea face ca abdomenul să fie uşor bombat.

Pe măsură ce uterul se măreşte pentru a face loc copilului în creştere, abdomenul se extinde şi uneori asta se întâmplă rapid. Dacă ai mai fost însărcinată înainte este posibil ca abdomenul să devină vizibil chiar mai devreme. Unele femei gravide vor începe deja să folosească hainele de maternitate, în timp ce altele pot încă amâna acest moment.

Începând cu trimestrul 2 de sarcină, aşteaptă-te să iei în greutate aproape 1.4-1.8 kilograme pe lună, până la termen.

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.