Sarcina
1677 accesări 22 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 16 DE SARCINĂ

Cum se dezvoltă copilul

Bebeluşul tău a ajuns la lungimea de 10 cm, cam de mărimea unui avocado, şi cântăreşte aproximativ 100g. În următoarele trei săptămâni, va trece printr-o perioadă de creştere rapidă, urmând să-şi dubleze practic greutatea.

Deşi nu simţi încă nimic, copilul tău a devenit foarte jucăuş în burtică. Este posibil să-şi fi descoperit deja prima jucărie - cordonul ombilical, de care se bucură şi trage într-o veselie.

Bebeluşul a ajuns suficient de puternic cât să-şi poată ţină singur capul, iar urechile şi ochii au ajuns la locul lor.

Sistemul circulator şi tractul urinar sunt în stare de funcţionare, copilul inhalând şi expirând lichidul amniotic prin plămâni.

Cum se transformă gravida

Este perioada când apar primele dureri abdominale. Uneori, atunci când faceţi mişcări bruşte, s-ar putea să simţiţi o uşoară durere în corp. Nu trebuie să vă speriaţi deoarece este un lucru normal, atât timp cât durerile nu se acutizează şi durează mai mult de câteva zile.

Este vorba despre durerea de ligament rotund, care se manifestă în general fie ca o durere scurtă, intensă, ca un junghi, fie ca o jenă continua chinuitoare pe care o poţi simţi pe o singură parte sau pe ambele părţi ale abdomenului inferior sau zonei inghinale.

Frecvent durerea începe în trimestrul 2 de sarcină când ai putea simţi o înţepătură scurtă atunci când îţi schimbi poziţia corpului.

SĂPTĂMÂNA 15 <<<<<<<<<<<< MERGI LA >>>>>>>>>>> SĂPTĂMÂNA 17

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.