Sarcina
1220 accesări 17 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 2 DE SARCINĂ

Chiar dacă este o sarcină planificată, este imposibil să îţi dai seama că în interiorul tău începe să crească o nouă viaţă. Semnele specifice nu îşi fac încă simţită prezenţa, dar nu vor mai întârzia mult. De fapt, aceasta ar putea fi ultima ta săptămână în care viaţa ţi se desfăşoară după aceleaşi tipare şi coordonate.

Viitoarea mămică arde de nerăbdare să afle cu certitudine dacă este sau nu însărcinată. Aproximativ la patru zile după ce ovulul este fertilizat, acesta începe să producă un hormon numit gonadotropină corionică umană (HCG), care poate fi detectat în sânge şi apoi puţin mai târziu în urină (testele de sarcină).

Sarcina se instalează, de obicei, atunci după două săptămâni de la concepţie. Ovulaţia se produce aproximativ de la 11 la 14 de zile de la menstruaţie. După ovulație, ovulul se mută într-una din trompele uterine și așteaptă să fie fecundat. Dacă aveți contact sexual in timpul ovulatiei, s-ar putea să rămâneţi însărcinată. Spermatozoizii pot trăi în corpul femeii până la șase zile, dar oul odată eliberat in timpul ovulatiei trebuie să fie fecundat în 12 până la 24 de ore. Aşadar, deocamdată, sarcina este doar teoretică.

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.