Sarcina
1579 accesări 24 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 28 DE SARCINĂ

Copilul

În săptămâna 28 de sarcină, pleoapele copilului sunt parţial deschise şi s-au format genele. Copilul câştigă constant în greutate, ceea ce face ca pielea lui să devină netedă.
Până acum copilul are aproape 38 cm, măsuraţi de la creştet la călcâi, fiind de mărimea unei vinete şi cântăreşte aproximativ un kilogram. Copiii sănătoşi care se nasc în această săptămână au 90% şanse să supravieţuiască fără afectare neurologică sau fizică, iar şansele cresc cu fiecare săptămână de sarcină câştigată.

Gravida

Cu fiecare săptămână care trece, uterul continuă să crească, partea lui superioară putând fi acum palpată la peste 7 cm deasupra ombilicului. Înălţimea fundului uterului este definită ca distanţa de la simfiza pubiană până la vârful uterului, măsurată în centimetri. Frecvent, după primele 12 săptămâni de sarcină, valoarea înălţimii fundului uterului este egală cu numărul de săptămâni de sarcină. De exemplu, în săptămâna 28 de sarcină, medicul se aşteaptă ca înălţimea fundului uterului să fie aproape 28 de centimetri. Totuşi, nu este anormal ca valoarea măsurată să fie mai mare sau mai mică decât cea aşteptată. Citeşte mai multe despre semnificaţia înălţimii fundului uterin pentru aprecierea dezvoltării fătului.
Acum că ai intrat în trimestrul 3 de sarcină, vei observa că simptomele de sarcină se schimbă din nou. Multe femei vor suferi de crampe musculare, constipaţie, insomnie sau hemoroizi.

Sursa: Reţeaua Privată de Sănătate "Regina Maria"

SĂPTĂMÂNA 27 <<<<<<<<<<<<< MERGI LA >>>>>>>>>>>> SĂPTĂMÂNA 29

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.