Sarcina
1505 accesări 25 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 36 DE SARCINĂ

In saptamana 36 de sarcina, ar putea fi mai dificil pentru copil sa se miste in spatiul ingust care a mai ramas liber in interiorul uterului. Cu toate astea, inca vei simti suficiente intinderi, rotiri sau zvarcoliri. Este bine sa verifici din cand in candmiscarile copilului– in special daca ai remarcat o scadere a activitatii acestuia. Intreaba medicul obstetrician cate miscari ar trebui sa detectezi intr-un anumit numar de ore.

La sfarsitul acestei saptamani copilul cantareste peste 2.6 kilograme si va continua sa ia in greutate aproape 30 de grame pe zi. Are o lungime de aproximativ 47 cm.

Gravida

Vei incepe sa simti o presiune crescuta in abdomenul inferior si vei observa cum capul copilului coboara gradual. Aceasta coborare a copilului in zona pelvina se numeste angajare si apare cu aproximativ doua pana la patru saptamaniinainte de nastere in cazul gravidelor aflate la prima nastere.

Prin coborarea copilului se reduce presiunea pe care uterul o exercita asupra diafragmului, si astfel respiratia devine mai usoara, iar stomacul este mai putin comprimat si digestia devine parca mai usoara. Din pacate aceste aspecte pozitive sunt contrabalansate de unele negative: dureri, uneori si crampe, in zona pelvina si perineala, mobilitate mai redusa si uneori senzatie de pierdere a echilibrului (centrul gravitational se schimba din nou). In plus, vei avea tendinta de a merge tot mai des la toaleta, din cauza ca uterul preseaza mai mult pe vezica urinara. Practicareaexercitiilor Kegelte poate ajuta.

Vei observa o crestere a numarului contractiilorBraxton Hicks. Travaliul adevarat probabil ca va urma curand, insa multor femei li se spune ca au avuto alarma falsa. Desi poate fi foarte frustrant, este o buna practica pentru a exarsa ajungerea la spital.

Sursa; Reţeaua Privată de Sănătate "Regina Maria"

SĂPTĂMÂNA 35 <<<<<<<<<<<< MERGI LA >>>>>>>>>>>>SĂPTĂMÂNA 37

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.