Sarcina
1892 accesări 25 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 39 DE SARCINĂ

In saptamana 39 de sarcina sau la 37 de saptamani de la conceptie, toracele copilului a devenit si mai proeminent. In placenta se formeaza anticorpi care il vor proteja pe copil dupa nastere impotriva infectiilor. Daca vei alapta, laptele este o sursa suplimentara de anticorpi. Unghiile continua sa creasca si la nastere pot fi lungi, depasind varful degetelor. Oasele craniului copilului nu au fuzionat, ceea ce va permite sa se suprapuna in momentul coborarii prin canalul de nastere in timpul travaliului. Din acest motiv, capul nou-nascutului poate avea o forma alungita la nastere.

Continua sa se formeze stratul de tesut adipos care il va ajuta pe copil sa-si regleze temperatura dupa ce se va naste. De asemenea, pe masura ce stratul extern al pielii se elimina, se formeaza un nou strat dedesubt.

Copilul are aproape 50 cm si este la fel de greu ca si un pepene mic, avand un pic peste 3.3 kilograme (baietii cantaresc un pic mai mult decat fetele).

Gravida

Ai putea sa te simti nelinistita ca sarcina se va prelungi peste data probabila a nasterii. Desi data estimata a nasterii ar putea parea ca are o semnificatie magica, nu este decat o estimare a datei cand copilul tau se va naste. Este perfect normal sa nasti cu una sau doua saptamani inainte sau dupa aceasta data. De fapt, sarcina ar trebui sa dureze inca doua saptamani dupa aceasta data pentru a primi eticheta oficiala desarcina prelungita sau sarcina trecuta de termen. Majoritatea femeilor nasc intre 37 si 42 de saptamani.

Totusi, cu cat te apropii mai mult de termen, colul se pregateste pentru nastere. Dupa ce copilul s-a angajat in canalul de nastere, va cobori gradual pana in apropierea colului uterin; acesta va incepe sa se inmoaie treptat, sa se scurteze si sa se subtieze. Un col uterin mai subtire se va dilata mai usor. Medicul tau obstetrician va verifica stergerea colului in ultimele doua luni de sarcina. Aceasta stergere va fi masurata in procente: „colul este 25%, 50% sau 75% sters”. 0% inseamna ca cervixul are aproximativ 3-4 centimetri lungime si este foarte gros. Inainte de nastere, colul trebuie sa fie 100% sters sau complet subtiat.

Sursa: Reţeaua Privată de Sănătate "Regina Maria"

SĂPTĂMÂNA 38 DE SARCINĂ<<<<<<<<<<<<<< MERGI LA >>>>>>>>>>>>>>SĂPTĂMÂNA 40 DE SARCINĂ

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.