Sarcina
1219 accesări 25 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 40 DE SARCINĂ

Nu te îngrijora dacădata estimată a naşterii va trece fără ca nimic să se întâmple. Este normal sa nasti o saptamana sau doua mai tarziu – sau mai devreme - decat s-a estimat initial.

Copilul continua sa piarda substanta albicioasa grasa care i-a protejat pielea pana acum – vernix caseosa. Daca nu va da nici un semn ca se va naste in urmatoarea saptamana, cand se va naste este posibil sa aiba o piele usor uscata. Copilul si-a dezvoltat toate reflexele de care va avea nevoie dupa ce se va naste. Instinctiv isi cauta degetul mare pe care il suge, asa cum va cauta sanul tau imediat dupa nastere.

Oasele copilului s-au intarit, cu exceptia celor de la nivelul craniului care trebuie sa ramana moi si pliabile pentru a permite suprapunerea lor in momentul in care copilul traverseaza canalul de nastere. Ca urmare, capul copilului va putea avea o forma conica in urmatoarele zile dupa nastere. De altfel, craniul copilului are doua zone moi, denumite fontanele, care ii permit sa se nasca cu usurinta. Fontanela din fata se va intari intre lunile 8-15 de viata, iar cea din spate intre lunile 3-4.

In medie, copilul va avea la nastere aproape 51 cm si va cantari aproximativ 3.4 kilograme,cam cat un dovleac mic.Insa orice greutate cuprinsa intre 2.5 kg si 3.8 kg inseamna o greutate sanatoasa.

Gravida

Cand cervixul este dilatat complet la 10 cm, este momentul ca tu sa ajuti. Este momentul SA IMPINGI!Stadiul al doilea al travaliuluiincepe in momentul in care dilatatia este completa. Va trebui sa respiri activ in pauza dintre contractii si sa te scremi in timpul contractiei. Cu fiecare contractie, insotita de 2-3 eforturi de impingere, capul copilului progreseaza in bazin si vei simti o presiune asupra vezicii urinare si asupra rectului, cu senzatia imperioasa de mictiune si de scaun.

Capul copilului va deveni vizibil la nivelul orificiului vaginal, iar tu vei simti atunci o senzatie de arsura sau intepatura. Vei fi sfatuita sa nu impingi, deoarece creste riscul de ruptura perineala si nevoia deepiziotomie.

Sursa: Reţeaua Privată de Sănătate "Regina Maria"

Mergi la >>>>>>>>>>>>> SĂPTĂMÂNA 39 DE SARCINĂ <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.