Sarcina
2901 accesări 17 Noiembrie 2015 0 comentarii

SĂPTĂMÂNA 7 DE SARCINĂ

Cum se dezvoltă copilul

Vestea cea mare în această săptămână: mâinile și picioarele copilului sunt in curs de dezvoltare in curs de dezvoltare. Din punct de vedere tehnic, copilul este considerat în continuare un embrion si are un fel de coadă mică, care este o extensie a coccisului. Coada va dispărea în câteva săptămâni. Bebeluşul tău s-a dublat în dimensiune faţă de săptămâna trecută, iar acum are dimensiunea unui afine.De asemenea, trăsăturile copilului încep să prindă contur, ochii şi gura sunt tot mai bine definite. Ambele emisfere ale creierului copilului sunt în creștere. Organismul copilului începe să fie tot mai funcţional.

Cum se transformă gravida

Uter și-a dublat dimensiune în ultimii cinci săptămâni, iar odată cu el a crescut şi apetitul şi pofta de mâncare. Începeţi să simţiţi nevoia să urinaţi tot mai des datorită creşterii volumului de sânge şi de lichid suplimentar prelucrate prin rinichi. Până acum, aveți deja 10 la suta mai mult sange decat inainte de a rămâne gravidă, iar până la sfârşitul sarcinii vei avea cu 40-45 la suta mai mult sânge. De asemenea, odată cu creşterea în volum, uterul va exercita o presiune tot mai mare asupra vezicii urinare, ceea ce vă va înmulţi drumurile la toaletă.

Greaţa continuă şi va mai dura câteva săptămâni. Aproximativ jumătate dintre femeile care simt greață în timpul primului trimestru va scăpa de această problemă în săptămâna 14 de sarcină.

În această săptămână apar şi renumitele pofte, aşadar creşte „chinul” şi pentru partenerul tău. Nu ezita să îl trimiţi după prăjituri la 2 noaptea sau să-ţi cumpere pepene în luna februarie. Doar eşti gravidă şi meriţi să fii tratată ca o prinţesă. De multe ori o să constaţi că până vine el cu căpşunile sau îngheţata de la Lidl îţi trece pofta şi începi să plângi că nu a fost în stare să se mişte mai repedewink

Sfaturi

-deşi poftele sunt un răsfăţ, grijă mare la abuzuri, mai ales de alimente sau dulciuri nesănătoase.

-continuă sa faci exercitii pentru a te mentine in forma si pentru a asigura o buna oxigenare a creierului. Mai mult de atat, sportul inhiba stresul si tine depresia departe de tine.

-relaxează-te şi odihneşte-te, plimbă-te prin parc şi ieşi în oraş la cumpărături. Eşti gravidă, nu bolnavă!

Taguri articol: sarcina bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.