08 Aprilie 2016
2502 accesări
0 comentarii

Potrivit specialiştilor, există anumite semne când o persoană este în pragul de a face un infarct miocardic. Simptomele sunt: durere în zona precordială, palpitaţii, lipsa de aer, dureri în zona abdominală superioară, apărute la efort fizic şi în repaus. În aceste condiţii, este indicat să se consulte medicul specialist cardiolog care va efectua investigaţii în vederea diagnosticului.


„La control trebuie să se prezinte orice persoană care are dureri în zona anterioară a toracelui, care pot iradia spre braţul stâng sau în etajul abdominal superior, în ambele braţe, în maxilar şi gât, mai rar, în spate. Aceste dureri pot apărea la eforturi mari, la început, după care la eforturi din ce în ce mai mici, până când pot apărea şi în repaus”, potrivit dr. Florina Pinte, medic cardiolog.


Unele afecţiuni cardiace sunt semnalate de palpitaţii puternice, în special la pacienţii care sunt diabetici. Un alt semn este lipsa de aer la efort însoţită, sau nu, de durere în zona inimii. Investigaţiile recomandate sunt EKG şi ecocardiografia pentru a descoperi eventualele modificări EKG şi modificările de contracţie a muşchiului cardiac, pe anumite zone.


„Dacă persoana este în vârstă, sau prezintă factori de risc, se va efectua un test de efort care va evidenţia modificările EKG care apar în cazul unor stenoze coronariene, astfel punându-se diagnosticul de boală coronariană.
Următorul pas este efectuarea unei coronarografii care evidenţiază, cu acurateţe, depunerile de grăsimi în interiorul vaselor, care pot determina, prin tromboză, astuparea vasului şi infarctul miocardic acut”, explică specialistul.


Nu exista studii certe care să arate că stresul este un factor care să determine infarctul, dar la persoanele tinere, cu stres important, fumători şi în condiţii de oboseală excesivă, pot sa apară modificări care să ducă, în timp, la infarct.

Taguri articol: ekg cardiolog control diagnostic simptome stres infarct miocardic florina pinte boli cardiovasculare cardiologie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU