Fasolea verde sau uscată ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat
Legume 19 Aprilie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Fasolea verde sau uscată ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat

Chiar dacă este uscată sau sub formă de păstăi, toate tipurile de fasole sunt cunoscute pentru beneficiile lor în sănătate, mai ales pentru capacitatea de a scădea nivelul colesterolului și al lipidelor din sânge. Potrivit specialiștilor, fibrele conținute vă ajută la menținerea unui tranzit intestinal regulat și adecvat și pot ajuta la reducerea zahărului din sânge, la susținerea sănătății inimii, hipertensiunii arteriale și bolilor digestive. Fasolea ...

Citește mai mult

Ridichile roșii, acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei
Legume 27 Martie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ridichile roșii, acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei

Vă plac ridichile roșii? Dacă nu le-ați introdus până acum în alimentație, ar trebui să începeți să o faceți. De ce? Pentru că aceste legume mici și roșii aduc un plus de sănătate corpului atunci când sunt consumate cu regularitate. Potrivit dr. Coralia Năstase, în primul rând, acestea sunt foarte indicate împotriva pietrelor la fiere şi rinichi. Așadar, persoanele cu asemenea probleme ar trebui să bea câte şase linguri de ...

Citește mai mult

Legume și fructe proaspete sau congelate? Ce alegeți?
Nutriţie 22 Martie 2020 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Legume și fructe proaspete sau congelate? Ce alegeți?

Ce tip de legume și fructe consumați în mod frecvent? Proaspete sau congelate? Pentru a înțelege diferența dintre legumele proaspete și cele congelate, este de ajuns să ne gândim la procesul de recoltare și transport. Spre exemplu, dacă legumele ar fi culese atunci când sunt bine coapte, acestea s-ar altera până ar ajunge dintr-o altă țară îndepărtată pe rafturile supermarketurilor de la noi din țară. Prin urmare, fructele și legumele ...

Citește mai mult

Ceaiul de GHIMBIR. Cum se prepară corect  şi care sunt cele mai importante beneficii
Nutriţie 02 Februarie 2016

Ceaiul de GHIMBIR. Cum se prepară corect şi care sunt cele mai importante beneficii

Ghimbirul este o rădăcină de culoare brun deschis cu calități care o transformă într-o plantă miracol, mai ales datorită nivelului ridicat de vitamina C, magneziu și alte minerale.În curele de slăbire sau pentru tratatea simptomelor numeroaselor boli, ceaiul de ghimbir face totdeauna minuni. Capacitatea sa de a calma stomacul deranjat l-a ajutat să câştige faima, iar popularitatea sa a crescut pe măsură de oamenii de ştiinţă îi descopereau ...

Citește mai mult