06 Martie 2016
2709 accesări
0 comentarii

Terapia „Vampir” este un tratament neobişnuit prin care medicul specialist recoltează o cantitate mică de sânge din venă, pe care, ulterior, o injectează, cu ajutorul unor ace foarte subţiri, în zonele în care trebuie aplicată terapia, cu scopul de a repara defectele inestetice de la nivelul tenului.

Terapia cu sânge propriu are efect de regenerare celulară, adică repară celulele care sunt alterate, din cauza unor factori interni sau externi. Printre aceşti factori se numără ultravioletele, poluarea, diferiţi factori toxici, alimentaţia necorespunzătoare, fumatul şi alte toxine cu care intrăm în contact. Această terapie poate repara urmele lăsate de o acnee agresivă, vergeturile dobândite în urma pierderii kilogramelor în plus şi petele inestetice ale pielii, spun specialiştii.
Este bine de ştiut că nu doar femeile recurg la astfel de trucuri pentru revitalizare, bărbaţii sunt şi ei pe lista de aşteptare, pentru a scăpa de riduri sau de calviţie. Deşi unele paciente sunt reticente, când aud de procedurile prin care trebuie să treacă pe parcursul terapiei şi renunţă, altele nu ezită să scoată din buzunar sume în valoare de 100-150 euro pentru fiecare şedinţă.

Celulele se regenerează de la zero
Pentru unele afecţiuni sunt necesare mai multe şedinţe. De multe ori, este nevoie de combinarea cu alte terapii de tip medicamentos, prescrise de medicul specialist, pentru un rezultat garantat.


„Această terapie are aplicaţii şi pe tenul lipsit de luminozitate, deshidratat, sau care nu a fost îngrijit corespunzător. De obicei şi o singură şedinţă reuşeşte să îi dea tonicitate, să hidrateze şi să întărească puţin structura dermei. Cele mai bune efecte apar în momentul în care combinăm terapiile între ele şi anume, se poate combina cu terapia de microlifting, care este tot o terapie ce ţine de dermatologia estetică, peeling chimic sau cu laser, dar aceasta din urmă arde stratul superior al dermei. Cele două terapii se combină foarte bine, deoarece cu ajutorul plasmei furnizăm materie primă pielii noastre, un surplus de celule reparatorii şi de creştere care, în două săptămâni, au timp să se disperseze în pielea noastră şi să înceapă să îşi facă efectul”, explică Alexandra Popa, medic rezident în cadrul Iowemed Alderma.



Oxigenare, hidratare şi regenerare a pielii
Un stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie adecvată, scăderea stresului cotidian şi exerciţiul fizic zilnic pot influenţa în bine şi pot spori rezultatele terapiei „Vampir”. După efectuarea acestui tratament este necesar ca fiecare persoană să continue un program zilnic de întreţinere acasă. Folosirea cremelor adecvate fiecărui tip de ten şi igiena corespunzătoare pielii faciale ajută la întreţinerea zilnică a tenului.
„În urma acestor terapii se activează forţele proprii de reparare şi atunci, corpul începe să regenereze celulele. Efectele nu sunt imediate, pentru că unei celule îi trebuie între 28 şi 30 de zile pentru a se forma de la zero. Efectele încep să se vadă cam la o lună şi jumătate după terminarea terapiei. Pielea se regenerează în continuu şi îşi menţine efectul luminos de hidratare. Orice tratament aplicat după această terapie are efect mult mai bun. Singurul inconvenient este durerea”, adaugă specialistul.

Terapia perfectă pentru persoanele cu alergii
Pacienţii care suferă de alergii sau care au tenul sensibil sunt avantajate de această terapie, pentru că este un produs perfect compatibil cu corpul. Materia primă provine din propriul organism, iar reacţiile adverse, complicaţiile care apar la alte terapii, sau alergiile ies din discuţie. Terapia ajută la formarea de micro vase de sânge noi, pentru a evita îmbătrânirea precoce şi redă elasticitatea şi tonusul pielii. De asemenea este indicată persoanelor cu sensibilitate sporită a tenului.

Taguri articol: pentru ea frumusete sfatul medicului alergii poluare stil de viaţă terapie piele efecte acnee kilograme luminozitate lifting

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU