sanatoriulbalnearmangalia30-1348605660

sanatoriulbalnearmangalia30-1348605660

sanatoriulbalnearmangalia20-1348605652

sanatoriulbalnearmangalia20-1348605652
26 Septembrie 2012
38336 accesări
5 comentarii
Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia este singura unitate medicală din ţară care alternează medicina alopată cu terapiile complementare, fiind unic în Europa datorită curelor de tratament ce utilizează nămolului sapropelic, apa de mare şi cura helio-marină. Cu o tradiţie de peste 50 de ani, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia este un centru balneo-climateric recunoscut atât în plan naţional cât şi internaţional datorită procedurilor medicale care îmbină terapiile complementare cu tehnologia prezentului. În cadrul celor două pavilioane existente, pacienţii pot regăsi un pachet complet de cazare, masă şi tratament, sanatoriul deţinând şi un hotel, dar şi două secţii de spital, dotate cu o cameră de gardă. Sanatoriul dispune şi de un centru SPA-Wellness, spaţiu dedicat terapiilor complementare şi odihnei pacienţilor.  

Ce afecţiuni se pot trata la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia? În acest centru balneo-climateric se pot trata diverse afecţiuni de sănătate, de la reumatism cronic degenerativ şi inflamator, sechele provenite din afecţiunile ortopedice, tulburări de circulaţie periferică, boli respiratorii, ginecologice, boli de natură urologică. fiecare pacient este supus unui set complet de analize atunci când ajunge la sanatoriu, este monitorizat pe parcursul curei, pentru ca, la final, să beneficieze de o evaluare complexă. O cură de tratament durează între 10 şi 12 zile, însă pensionarii care vin cu bilete de tratament eliberate de Casa de pensii pot beneficia de cure de tratament de 18 zile, pentru care trebuie să plătească doar 50% din valoarea pensiei. Serviciul vine într-un pachet cu pensiune completă”, ne-a declarat Marius Ciocănel, director economic al Sanatoriului Balnear Mangalia. Costurile unei cure sunt de 130 de lei pe zi, iar pentru asiguraţii care vin doar o singură dată pe an, costurile nu depăşesc 40-60 de lei pe zi, tratament şi cazare completă. Sanatoriul este la mare căutare şi printre pacienţii străini. Peste 600 de pacienţi din Germania, SUA, Grecia, Anglia sau Olanda au călcat pragul bazei de tratament de la Mangalia. Pacienţii pot beneficia, în funcţie de afecţiunea de care suferă, de următoarele proceduri medicale: Peloidoterapie şi hidroterapie: împachetări cu nămol, băi calde cu apă de mare, apă sulfuroasă, plante şi saună l Hidrokinetoterapie în bazine cu apă sulfuroasă sau apă de mare l Masaj cu nămol, cu talc sau cu unguent terapeutic şi duşuri subacvale l Electroterapie: diapulse - curenţi de înaltă frecvenţă pulsate, aplicabil pe membre protezate metalic, cu efecte de vindecare rapidă l Curenţi de joasă, medie şi înaltă frecvenţă, terapie cu câmpuri magnetice şi hidroozonoterapie l Fototerapie: laserterapie, ultraviolete, infraroşii l Pneumoterapie: aerosoli individuali cu apă de mare, apă sulfuroasă tamponată şi substanţe medicamentoase l Tratamente ginecologice: irigaţii cu apă sulfuroasă, tampoane vaginale cu nămol.
Taguri articol: important

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

5 comentarii

20 iunie 2016
Gina
Comentariu

Stie cineva daca pot fi primita cu catelusul meu?sau daca exista un spatiu special amenalat?

16 februarie 2016
Nan Maria
Rezervare

Buna ziua, Stie cineva cum se pot face rezervari din provincie??!! Telefoanele de la " contact" ptr rezervari intre orele 10-13 prezinta in continuu OCUPAT iar agentiile de turism nu au pe liste sanatoriul balnear....

12 februarie 2016
STOICA MARIA
CAT TREBUIE SA PLATEASCA UN PENSIONAR ?

cat trebuie sa plateasca un pensionar pentru 18 zile ?

3 octombrie 2014
pintilie

Pacat de toti factorii naturali daca, conditiile de cazare si masa sunt sub orice critica. Personal crispat total neprimitor, probabil au salarii atat de proaste incat sa-mi zambeasca mie ii mai lipseste. Management foarte slab.

31 ianuarie 2013
TANTA

sanatoriul este aproape unicat in Europa si in lume.

Articol publicat de Andreea Năstase