18 Aprilie 2017
1940 accesări
0 comentarii

Dacă se întâmplă să vă răniţi în zona ochilor, nu trebuie să evitaţi consultul la specialist, chiar dacă lovitura nu pare a fi gravă. Odată rănit, globul ocular se poate infecta, din cauza bacteriilor care pot pătrunde in profunzimea ţesuturilor. Pentru a evita complicaţiile şi tratamentele chinuitoare, imediat ce vă răniţi în zona ochilor, mergeţi la un consult de specialitate. În urma traumatismelor oculare, poate apărea o infecţie bacteriană, denumită endoftalmită.

„Endoftalmitaeste un proces inflamator infecţios, supurativ sau alergic, al cavităţii intraoculare. Ţesuturile din interiorul globului ocular se pot infecta din cauza bacteriilor care pot pătrunde, în timpul unei intervenţii chirurgicale, de pildă sau după operaţie. Cele mai comune bacterii care infectează ochiul sunt herpes, Candida, Streptococcus, Staphylococcus etc. Aşadar, endoftalmita poate să apară după o intervenţie chirurgicală sau după un traumatism al globului ocular care lasă o plagă deschisă, fie ea şi minusculă”, explică specialiştii de la Institutul Microchirurgia ochiului.

Endoftalmita poate fi de două feluri: endogenă şi exogenă. Cea mai frecventă este forma exogenă, care apare ca urmare a unei operaţii sau a unui traumatism. Cea endogenă este o complicaţie dată de infecţia sângelui şi este foarte rară. Simptomele endoftalmitei sunt: pierderea vederii, ochi iritaţi, durere, sensibilitate la lumină, durere de cap, ochi inflamat.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU