19 Septembrie 2016
2792 accesări
0 comentarii

Fiind obişnuiţi cu produsele tradiţionale, foarte puţini constănţeni apelează la cele venite din exterior, chiar dacă acestea au nenumărate beneficii pentru sănătate. Avocado, de exemplu, este un fruct exotic despre care nu multă lume ştie cât de benefic este pentru organism, prin elementele pe care le conţine.

Denumit şi „untul vegetal”, avocado, dacă este bine copt, poate fi consumat la micul dejun în loc de untul animal, deoarece devine tartinabil şi poate fi uşor întins pe pâine. Avocado conţine acizi graşi esenţiali, în cantităţi mari, care previn şi tratează multe afecţiuni.

Potrivit specialiştilor, consumul de avocado reduce riscul de afecţiuni cardiovasculare, este indicat în tratarea hipertensiunii arteriale, previne atacurile de cord, precum şi atacurile cerebrale. Pe lângă acestea, avocado este recunoscut a avea efecte în prevenţia şi tratarea cancerului, în special a celui de sân.

Antioxidanţii încetinesc procesul de îmbătrânire a ţesuturilor. Grăsimile nesaturate şi acidul oleic reduc nivelul de colesterol. Luteina din avocado previne cataracta şi degenerscenţa maculară. Vitamina E este perfectă pentru păstrarea sănătăţii pielii. De asemenea, avocado este indicat a fi consumat de persoanele care suferă de reumatism. Totodată, avocado este indicat în alimentaţia bebeluşilor şi a copiilor în general. Piureul de avocado este uşor de digerat, are acţiune antifungică şi antibacteriană.

„Pe lângă uleiurile esenţiale, o cantitate mare de proteine şi multe fibre, avocado conţine o cantitate impresionantă de vitamine şi alte elemente esenţiale. Fructul conţine vitamina C, vitaminele din complexul B şi vitamina K. De asemenea, conţine Omega 3, Omega 6 şi potasiu. Vitamina B12, vitală pentru organism, se găseşte în foarte puţine alimente de origine vegetală, în cantităţi atât de mari, ceea ce îl face extrem de popular în meniul vegetarienilor. Avocado este indicat a se consuma crud, însă multe persoane preferă să îl gătească. Este utilizat în piureuri, sosuri sau ca atare, în salatele de crudităţi”, explică Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Taguri articol: remedii naturiste nutritie copilul bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU