24 Aprilie 2017
5728 accesări
0 comentarii

Potrivit specialiştilor, persoanele care consumă alimente bogate în vitamina K au un risc scăzut de a face boli cardiovasculare.

Explicaţia se învârte în jurul faptului că vitamina K2 împiedică depunerea calciului pe artere. Totodată, vitamina K2 este benefică pentru a avea oase sănătoase, sprijină sănătatea orală şi susţine activitatea creierului. Mai concret, vitamina K2 ajută la folosirea eficientă a calciului în organism şi la prevenirea creşterii nivelului acestuia peste limita normală.

Vitamina K1 se găseşte în alimentele de origine vegetală de culoare verde (broccoli, varză), însă este asimilată de organism în cantitate mică, iar vitamina K2 se găseşte în brânzeturile fermentate, deoarece este produsă de bacterii.

„Vitamina K2 este o vitamină solubilă în grăsimi, importantă pentru coagularea sângelui şi care contribuie la menţinerea sănătăţii cardiovasculare, oase puternice şi un sistem imunitar îmbunătăţit. Este una dintre vitaminele extrem de importante pentru buna funcţionare a organismului, chiar dacă rolurile sale sunt mai puţin cunoscute. Această vitamină se găseşte în lactatele şi alimentele fermentate, datorită faptului că este sintetizată de bacteriile care produc fermentaţia”, explică dr. Horaţiu Albu, specialist în biologie moleculară.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU