31 Octombrie 2019
2730 accesări
0 comentarii

Cercetările efectuate în ultimii ani arată că persoanele care consumă alimente bogate în calciu au un procent mai mic de grăsime în organism, spre deosebire de cei care nu includ în dieta de zi cu zi următoarele alimente:

Seminţe de susan. Aproximativ 29 de grame de seminţe de susan conţin 160 de calorii şi277 mg de calciu, adică 28% din doza necesară în fiecare zi.

Cremă de brânză. Doar 28 de grame de cremă de brânză fără grăsimi conţin 98 mg de calciu (10% din doza zilnică recomadată) şi 29 de calorii.

Nap. O cană cu nap conţine 36 de calorii şi 93 de mg de calciu, cu alte cuvinte 9% din doza zilnică recomandată.

Migdale. O porţie de migdale conţine 75 mg de calciu şi 170 de calorii, motiv pentru care ar trebui să te limitezi la consumul a cel mult 22 de migdale pe zi.

Broccoli. O cană cu broccoli conţine 62 mg de calciu şi 55 de calorii. În plus, nutriţioniştii afirmă că broccoli conţine şi alte minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU