17 Februarie 2020
8184 accesări
0 comentarii

În prezent, masajul terapeutic se realizează atât în stațiunile balneoclimatice, în clinici specializate în recuperare medicală, dar și în diverse locuințe, unde fizioterapeuți – cu mai multă sau mai puțină școală – prestează serviciile la negru. Pentru pacienți această din urmă variantă este mai atractivă, căci și prețul este mai mic. Dar, atrag atenția specialiștii, pacienții trebuie să țină cont de faptul că există anumite riscuri în cazul executării unui masaj realizat incorect, care pot duce la probleme grave.

Drept pentru care, pacienții trebuie să consulte un medic înainte de a merge la masaj și să îl anunțe dacă are dureri, simptome inexplicabile, arsuri sau răni deschise, cancer, cheaguri de sânge, fracturi, artrită reumatoidă sau osteoporoză severă.

În momentul efectuării, masajul nu trebuie să fie dureros sau inconfortabil. Este însă normal să apară, a doua zi, o ușoară febră musculară. Specialiștii în recuperare medicală atrag atenția că, în urma aplicării unei presiuni prea mari, masajul poate să ducă la sângerare internă, leziuni ale nervilor, paralizie temporară sau reacții alergice la uleiuri sau loțiuni.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN