19 Ianuarie 2018
5141 accesări
0 comentarii

La un moment dat, cu toții facem icter. În prezent, există două mari categorii: icterul legat de sarcină, care apare în ultimul trimestru de sarcină, și icterul independent de sarcină, adică acea formă ce se poate agrava în timpul sarcinii. Potrivit specialiștilor, cele mai frecvente cauze ale icterului în timpul sarcinii sunt: hepatitele virale, care apar ca urmare a infectării cu virusurile hepatice A, B și C (acestea apar în urma transfuziilor de sânge sau după injecții).

Icterul poate avea forme scurte, de maximum 20 de zile sau forme prelungite. În cazuri grave, se poate ajunge la comă hepatică și deces, cazuri în care se impune avortul terapeutic. Icterul mai apare și în urma unei litiaze biliare sau dacă viitoarea mamă are ficatul gras.

Simptomele, ce pot debuta în săptămâna 35 sau mai devreme, sunt reprezentate de dureri abdominale severe, greață și vărsături, febră, cefalee și mâncărimi ale pielii.

Printre principalele complicații ale afecțiunii, amintim hemoragia gastrointestinală, coma hepatică, pancreatita, insuficiența renală și hepatică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU