Comunicarea, principala cale de a combate problemele sexuale
Sursa de Sănătate logo
Stil de viaţă sănătos

1163 vizite

06-02-2018

0 comentarii

Comunicarea, principala cale de a combate problemele sexuale

Un studiu realizat în Anglia relatează faptul că, după câţiva ani de la căsătorie, femeile se confruntă cu mult mai multe probleme decât partenerii lor. Răspunsul la această problemă l-au dat sexologii, care au declarat că principalul motiv este lipsa de comunicare dintre parteneri. Atunci când sunt căsătorite, femeile care nu au capacitatea de a vorbi liber despre problemele de orice natură, care apar într-o relaţie de cuplu, nu vor avea o viaţă sexuală care să le satisfacă pe deplin.

Reuşita actului sexual este, de cele mai multe ori, dependentă de relaţia dintre parteneri.

De ce nu reuşesc majoritatea femeilor să aibă o viaţă sexuală aşa cum trebuie, este întrebarea la care sexologii au încercat să răspundă.

În urma mai multor studii, ei au ajuns la concluzia că sunt foarte mulţi factori care influenţează buna desfăşurare a actului sexual. Cele mai multe femei au declarat că şi-au pierdut interesul pentru a face sex, că nu sunt mulţumite de performanţele lor sexuale, că nu mai pot avea orgasm sau că sunt nemulţumite de partenerii lor. Toate aceste probleme sunt amplificate şi mai mult la femeile care au unul sau doi copii mici şi care nu au o slujbă, singura lor activitate fiind creşterea copiilor. Explicaţia ar fi că aceste persoane sunt foarte plictisite şi, în aceeaşi măsură, obosite. Aşa că, specialiştii, le recomandă să iasă din monotonia de zi cu zi. Ei le sfătuiesc să ducă copiii, cel puţin o dată pe săptămână, la o rudă apropiată sau la o prietenă şi să iasă în oraş, la întoarcere fiind mult mai relaxate şi mai bine dispuse.

Sexologii susţin că, într-o relaţie care se bazează pe o foarte bună comunicare între cei doi, toate aceste probleme vor dispărea mult mai repede. De asemenea, ei spun că, atunci când unul dintre parteneri recunoaşte, cât mai repede cu putinţă, că are o problemă, rezolvarea ei va fi mult mai rapidă.

În schimb, dacă se vor ascunde unul de celălalt, toate aceste afecţiuni se vor agrava, iar vindecarea lor poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, ceea ce poate duce chiar şi la despărţire.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176082 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261354 vizite | 7576 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.