13 Septembrie 2019
1451 accesări
0 comentarii

Vă plac nucile caju? Dacă nu obișnuiți să le aveți pe masă, atunci trebuie să știţi că acestea reduc riscul de boli cardiace coronariene.

Specialiştii le recomandă persoanelor care au probleme cu inima să consume de cel puţin patru ori pe săptămână câte un pumn mic de nuci caju crude, deoarece au un efect protector. Totodată, amestecul lor de grăsimi omega 3, fibre şi proteine conferă saţietate şi împiedică apariţia senzaţiei de foame, de aceea nucile caju pot să fie consumate atunci când ţineți dietă şi nu vă îngraşă.

Atunci când sunt consumate în cadrul unei diete echilibrate, nucile caju şi celelalte oleaginoase scad trigliceridele şi colesterolul rău. Potrivit unui studiu realizat pe 80.000 de femei, se pare că reprezentantele sexului frumos care consumă cel puţin 30 de grame de nuci pe săptămână, precum caju, au un risc cu 25% mai mic de a face pietre la fiere.

În plus, datorită conţinutului ridicat de cupru, magneziu şi calciu, nucile caju protejează oasele şi întăresc sistemul osos. De asemenea, cuprul conţinut de nucile caju este vital pentru enzimele care sunt implicate în combinarea colagenului şi elastinului, dând substanţă şi flexibilitate oaselor şi încheieturilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU