16 Iulie 2017
90840 accesări
0 comentarii

Porumbul este un aliment al verii, cu multiple beneficii pentru sănătate.

Potrivit specialiştilor, o porumbul dulce are în compoziţie grăsimi esenţiale omega-3 şiacizi graşi omega-6. Porumbul este un bun furnizor de vitamine: B6, K şi E, dar şi de magneziu, zinc, cupru, seleniu, fosfor şi fier. Consumul de porumb dulce fiert aduce organismului un aport important de acid folic, niacină, tiamină şi vitamina C. Totodată, porumbul conţine luteină, caroten şi criptoxantină.

„Datorită fitonutrienţilor, vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine, porumbul este excelent pentru manţinerea sănătăţii cardiovasculare, îmbunătăţeşte memoria, protejează vederea, îmbunătăţeşte funcţiile tractului gastrointestinal şi previne acumularea de kilograme în plus”, explică dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Acestea sunt doar câteva beneficii ale consumului de porumb fiert, însă efectele sale asupra menţinerii sănătăţii sunt nenumărate.

Cantitatea mare de fibre pe care o conţine porumbul, îl face pe acesta să fie un aliment perfect pentru persoanele cu probleme ale tranzitului intestinal.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU