Acneea, o afecţiune ce trebuie tratată corespunzător!
Sursa de Sănătate logo

acnee-1353343981

acnee-1353343981
Boli şi afecţiuni

1154 vizite

20-11-2012

0 comentarii

Acneea, o afecţiune ce trebuie tratată corespunzător!

Articol publicat de Andreea Năstase
Deşi este întâlnită mai ales la adolescenţi, acneea poate crea probleme chiar şi la vârste de peste 40 de ani şi, deşi tratată, poate lăsa urme adânci, sub formă de leziuni sau cicatrici la nivelul pielii. Aceste probleme au ca sursă nivelul crescut hormonal care produce secreţia de sebum. Deşi acesta este produs de organism pentru a păstra umiditatea pielii, în mo-mentul în care porii sunt astupaţi de microbi, apare sebumul în exces sau celulele moarte de la suprafaţa pielii, apare acneea.   Inestetică şi supărătoare, acneea este o afecţiune a pielii frecvent întâlnită la adolescenţi. Atunci când ea trece de la o formă uşoară, în care apar doar petele roşii şi umflate sau „coşurile”, cum sunt cunoscute de toată lumea, la comedoame dureroase şi inflamate, este nevoie de un control medical de specialitate.   Simptomele uşoare se pot agrava fără tratament   Chiar dacă pacientul prezintă o formă uşoară de acnee, fără o igienă adecvată şi un tratament specializat, problemele se pot agrava. „Nu sunt suficiente tratamentele din farmacie. De cele mai multe ori, este nevoie de un consult spe-cializat, pentru că acneea poate să se declanşeze prin asocierea cu alte afecţiuni sau poate chiar ea în sine să fie o altă formă de afecţiune a pielii. Deşi adresabilitatea către medici a scăzut extrem de mult, pentru că fiecare se tratează după ureche, pacienţii trebuie să ştie că formele grave necesită investigaţii serioase şi că doar prin consultaţie se poate pune un diagnostic corect şi un tratament ca atare”, a explicat medicul Ioana Antohi, doctor în ştiinţe medicale, medic primar dermato-venerice-alergologie. Medicul susţine că, din păcate, pentru multe dintre aceste afecţiuni, intervin şi factorii externi care pot declanşa fondul bolii: alimentaţia incorectă şi stresul.   Igiena previne exacerbarea bolii Igiena feţei este la fel de importantă pe cât este tratamentul. Aceşti factori de combatere a acneei, indiferent de stadiul ei, sunt esenţiali pentru ca boala să nu se agraveze. Specialiştii recomandă evitarea produselor agresive de spălare şi igienizare a feţei care pot usca tenul. Mai mult decât atât, se recomandă schimbarea aşternuturilor de cel puţin două ori pe săptămână pentru îndepărtarea microbilor. În cazul temperaturilor ridicate, spălarea zonelor cu probleme se realizează mult mai des pentru îndepărtarea transpiraţiei. Aceasta, combinată cu microbii, produce şi mai multe leziuni la nivelul feţei, gâtului sau braţelor. „Dacă acneea se înrăutăţeşte şi nu se văd rezultate după utilizarea tratamentelor din farmacie, este nevoie de consult”, adaugă medicul Ioana Antohi.   Tratamentul cu laser, o opţiune modernă Tratamentul se realizează în urma consultului clinic şi se stabileşte în funcţie de vechimea şi gravitatea bolii. Printre metodele de tratament, medicii recomandă şi o procedură de tratare cu ajutorul laserului.  
Taguri articol: acnee adolescenti afectiune dermatologie piele tratament

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655939 vizite | 13531 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7447 vizite | 558 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8853 vizite | 463 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429039 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000140 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671432 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655939 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.