Acneea hormonală poate fi ameliorată, uneori, cu pilulele contraceptive
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

39 vizite

03-06-2025

0 comentarii

Acneea hormonală poate fi ameliorată, uneori, cu pilulele contraceptive

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Acneea hormonală se referă la erupțiile cutanate cauzate de fluctuații hormonale, care se manifestă, de obicei, în perioada pubertății. Cu toate acestea, susțin specialiștii, simptomele pot fi prezente și la maturitate, în special în cazul femeilor tinere. De obicei, afecțiunea se caracterizează prin erupții în zonele obrajilor și ale maxilarului, puncte negre, puncte albe, chisturi, piele uleioasă, inflamație și sensibilitate. Din păcate, în multe cazuri, revine în mod constant. Cele mai multe erupții apar când glandele sebacee din piele devin mai sensibile la un grup de hormoni, numiți androgeni. Androgenii acționează asupra extinderii glandelor sebacee și cresc producția de sebum din piele.

Mai departe, supraproducția de sebum înfundă porii și provoacă formarea coșurilor. Excesul de sebum interacționează cu bacteriile și celulele moarte ale pielii prezente în porii de unde crește părul, numiți foliculi de păr. Dacă vă întrebați de ce apare acneea hormonală, aflați că utilizarea mai multor produse de îngrijire a pielii poate contribui la menținerea acestei probleme. De aceea, este important să alegeți cu mare atenție ce urmează să folosiți pentru a o trata. Totuși, când nimic altceva nu vă mai ajută, puteți folosi contracepția hormonală. Pilula contraceptivă poate fi, deci, integrată ca parte a unui regim de tratament pentru acnee, atâta timp cât medicul vă spune că este sigur să v-o administrați.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661547 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

67691 vizite | 11678 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17779 vizite | 1803 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431834 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001774 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661547 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578154 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.