Activitatea fizică, esenţială pentru prevenirea cancerului
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1857 vizite

16-08-2017

0 comentarii

Activitatea fizică, esenţială pentru prevenirea cancerului

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Pentru a preveni bolile grave, activitatea fizică este esenţială. Aceasta asigură valori optime ale tensiunii arteriale, întăreşte oasele, flexibilizează articulaţiile, asigură o musculatură elastică, normalizează greutatea, previne obezitatea, cunoscut factor de risc pentru cancere.

Pentru a putea preveni cancerele, medicii specialişti spun că este important ca fiecare dintre noi să aplice metode de depistare precoce a bolilor: mamografie pentru cancerul mamar, frotiul citovaginal Babeş-Papanicolau pentru cancerul de col uterin, controale periodice (deoarece depistarea precoce a cancerelor asigură mari şanse de supravieţuire), respectarea vaccinărilor obligatorii.


„Totodată, este important să se adopte o alimentaţie sănătoasă, prin reducerea consumului de grăsimi, consumul zilnic de fructe şi legume, aportul de lichide, consumul de alimente bogate în antioxidanţi. A se evita substanţele toxice (fumatul activ şi pasiv, excesele de alcool, poluarea din mediu, consumul de băuturi care conţin substanţe cu risc pentru sănătate). Protejarea la contactele sexuale contribuie la scăderea riscului de cancer de col uterin. Pielea trebuie protejată de soarele prea puternic”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Taguri articol: stiri medicale babeş-papanicolau legume lichide loti popescu cancer de col uterin depistare activitate cancerul soare

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

491180 vizite | 112783 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

257702 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

440994 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420005 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

993903 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667972 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575018 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

507978 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.