Acum poţi scăpa definitiv de "musculiţele zburătoare" din ochi
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

36753 vizite

13-12-2016

0 comentarii

Acum poţi scăpa definitiv de "musculiţele zburătoare" din ochi

Foarte mulţi pacienţi ajung la medicul oftalmolog, plângându-se de „musculiţe zburătoare“ în ochi, spun specialiştii de la Institutul Microchirurgia Ochiului. Potrivit acestora, fenomenul vizual sub forma unor particule plutitoare, înotând în câmpul vizual, are un impact negativ asupra vieţii oamenilor, ducând uneori la depresie puternică.

El nu este caracteristic doar vârstnicilor, fiind frecvent întâlnit şi în rândul tinerilor. Cauzele sunt multiple şi pot semnala atât o afecţiune oftalmologică gravă (decolarea retinei), cât şi un diagnostic mai puţin periculos, (distrugerea corpului vitros - DCV). În opinia oftalmologilor, distrugerea corpului vitros afectează aproximativ fiecare al doilea locuitor al pământului.


„Corpul vitros umple interiorul globului ocular. Are o structură gelatinoasă, având transparenţă şi o transmisie luminoasă deplină. Însă, în contextul diverşilor factori nefavorabili, precum: miopie, tulburări ale funcţiei sistemului endocrin, tensiune arterială ridicată şi alte tulburări, moleculele corpului vitros se transformă, formând fibre opace şi conglomerate care se percep ca «musculiţe zburătoare», explică specialiştii de la Institutul Microchirurgia Ochiului.

Cum se tratează afecţiunea


DCV nu este o afecţiune a cărei progresie poate duce la înrăutăţirea sau pierderea vederii. Principala sa consecinţă este disconfortul psihologic şi vizual, care apare în timpul cititului sau când se lucrează la calculator. Cu trecerea timpului, unii pacienţi se obişnuiesc cu el. Deseori, aceste opacifieri trec de la sine, însă acest lucru se întâmplă rar. În orice caz, la apariţia „muscu-liţelor zburătoare” este necesară o investigaţie oftalmologică, pentru a exclude, la stabilirea diagnosticului final, afecţiunile mai serioase.


„Până nu de mult, nu exista niciun tratament garantat pentru această afecţiune. Pacientului i se prescria o terapie complexă de resorbţie, incluzând pastile şi picături oftalmice, pentru o durată de 2-4 săptămâni. Dar chiar şi la primele rezultate vizibile, cu trecerea timpului, «musculiţele» apăreau din nou. Vitreoliza sau tratamentul cu Laser YAG Nd este o metodă mult mai eficientă de tratament. Metoda a devenit disponibilă oftalmologilor după elaborarea unui tip de laser special şi a unui microscop optic Ellex Ultra Q Reflex de înaltă precizie. Acesta distruge particulele opace din corpul vitros în fragmente microscopice, care nu pot afecta transmisia luminoasă”, mai spun specialiştii oftalmologi.


Un asemenea serviciu medical este disponibil, de curând, în Insti-tutul oftalmologic „Microchirurgia ochiului”. Procedura este lipsită de dureri, durează aproximativ 20-30 de minute şi în urma ei disconfortul cauzat de „musculiţe” în ochi, rămâne în trecut.


Pentru mai multe informaţii, programări şi îndrumare, apelaţi numărul de telefon 0740.295.193.

Taguri articol: sfatul medicului diagnostic confort laser tratament tulburări ou retinei miopie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite | 34308 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8805 vizite | 1306 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10444 vizite | 1145 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429351 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000231 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577352 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.