Adio înfometare şi calorii numărate. TOTUL DESPRE DIETA RINA!
Sursa de Sănătate logo
Diete

3819 vizite

01-03-2016

0 comentarii

Adio înfometare şi calorii numărate. TOTUL DESPRE DIETA RINA!

Dieta RINA.Este una dintre cele mai populare din ultimul timp şi promite să te scape de aproximativ 10 kilograme în doar... 90 de zile!Dar pierderea kilogramelor în plus nu este singurul lucru pe care Dieta Rina îl promite. Odată ce ai reuşit să o urmezi, se presupune că te ajută să îţi menţii greutatea ideală şi să îţi schimbi metabolismul complet. Cu alte cuvinte, această dietă îţi pune metabolismul la treabă, stimulează arderea caloriilor şi promite să îţi ofere un tonus de invidiat!

Deşi pierderea a 10 kilograme în doar trei luni pare să presupună un regim extrem de drastic, trebuie să ştii că Dieta Rina a fost aprobată de mai mulţi medici nutriţionişi şi cardiologi şi este recomandată mai ales în cazul persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, având beneficii în reglarea presiunii sanguine.

Avantajul este că poți mânca aproape orice se încadrează în cele patru categorii de alimente care stau la baza dietei: proteine, amidon, vitamine și carbohidrați.

Fiecărei categorii îi este dedicată o întreagă ziîn care tu vei putea combina alimentele corespunzătoare.

Înainte de a discuta despre ciclul de patru zile și despre cum este recomandant să mănânci pentru a slăbi sănătos, în cele ce urmează vom face o scurtă trecere în revistă a celor mai gustoase alimente recomandate de către nutriționiști, care te vor facă să nu simți că ții dietă.

Dieta a fost creată de un sportiv american şi se bazează pe combinarea exactă a anumitor tipuri de alimente pentru a pierde astfel în greutate. Pe parcursul anilor, Dieta de 90 de zile s-a bucurat de un succes major, mai ales în rândul celebrităţilor, datorită faptului că este flexibilă, sănătoasă, iar rezultatele sale se pot observa rapid.

Cele patru tipuri de alimente permise în Dieta Rina sunt:

Proteinele: carne de pui, peşte, vită, carne de porc, brânză, lapte, ouă, etc

Amidonul: soia, orez, linte, fasole uscată, fulgi de soia, năut, cartofi, etc

Carbohidraţii: făina albă, făina de grâu integral, făina de hrişcă, făina de porumb, spachete, lasagna, cuscus, fidea, etc

Vitaminele: numai fructe şi legume

Ziua 1 – ziua proteinelor

După ce ai luat micul-dejun consistent în fructe, la masa de prânz ar trebui să consumi carne roşie la grătar, carne de pui fiartă, peşte sau carne de curcan.

3 felii de piept de pui gătite la cuptor ar trebui să fie suficiente pentru un prânz copios, dar dacă nu vrei să consumi carne deloc, le poţi înlocui cu 3 ouă fierte sau cu diferite tipuri de brânză. Ideea prânzului este să consumi măcar 200 de grame de proteine. Alături de carne sau brânzeturi, poţi să consumi o salată condimentată cu sare, piper sau ierburi aromatice, dar fără ulei de orice fel. De asemenea, poţi consuma la prânz paste sau supă cu o felie de pâine alături.

La cină, mănâncă acelaşi meniue ca şi la prânz, dar o porţie mai mică şi care să nu conţină pâine sau supă.

Ziua 2 – ziua legumelor

După micul dejun bogat în fructe, prânzul poate să conţină orice fel de legume gătite la aburi sau la cuptor, asezonate cu sos de roşii, ketchup şi verdeţuri. La cină, mănâncă aceleaşi legume ca şi la prânz, dar într-o cantitate mai mică.

Ziua 3 – ziua carbohidraţilor

Micul-dejun este acelaşi, iar la prânz vei consuma paste cu sos de roşii sau pizza cu sos de roşii sau roşii proaspete, mozzarella sau carne deloc, prăjituri, îngheţată, ciocolată neagră, etc...

Ziua 4 – ziua fructelor şi vitaminelor

Întreaga zi vei consuma doar fructe, legume, nuci şi seminţe. Aceasta este ziua în care poţi să mănânci fructe fără să ţii cont de cantitate, la micul-dejun, prânz şi cină.

Există trei perioade zilnice pe care TREBUIE să le respecţi:

Perioada de purificare: între ora 4 am până la prânz, mănâncă fructe şi legume proaspete la interval de două ore.
Perioada de ingestie: de la ora prânzului până la ora 20:00. Nu contează cantitatea de alimente ingerate, ci aspectele care ţin de combinarea corectă a acestora şi de intervalul dintre mese.
Perioada de digestie: de la ora 20:00 până la 4 am, timp în care trebuie să te abţii de la orice fel de mâncare!

Taguri articol: diete dieta rina fructe legume condiment peşte kilograme beneficii carbohidraţi

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655323 vizite | 13019 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7420 vizite | 539 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8833 vizite | 448 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429013 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000132 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671431 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655323 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.