Aerul rece și uscat, o cauză a secrețiilor nazale abundente
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

52 vizite

03-03-2025

0 comentarii

Aerul rece și uscat, o cauză a secrețiilor nazale abundente

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Dacă vă confruntați cu secreții nazale abundente, acestea pot avea la bază mai mulți potențiali factori care le pot declanșa, de diferite afecțiuni, schimbări ce se produc în organism sau anumiți factori cu care veniți în contact. Dacă acestea se mențin pe termen lung, se recomandă să cereți consultul unui medic pentru a primi un diagnostic corect și indicații pentru tratament. De exemplu, susțin specialiștii, răceala obișnuită poate fi cauzată de câteva sute de virusuri, rinovirusul fiind cel mai frecvent. Când sunteți răciți, lichidele pot trece mai ușor decât ar fi normal din vasele de sânge în nas. De obicei, simptomele se manifestă în primele două până la trei zile după ce ați luat virusul. În funcție de severitate, culoarea secrețiilor nazale poate fi albă, galbenă sau verde. În cazul în care persistă mai mult de zece zile, înseamnă că aveți nevoie de consultul unui medic pentru a vă prescrie antibiotice. Și hormonii pot afecta în mod direct membranele din căile nazale, ceea ce poate face glandele mucoase să devină mai reactive. Printre cei mai frecvent implicați hormoni se numără: hormonii tiroidieni, hormonii de creștere și hormonii sexuali feminini, cum ar fi progesteronul și estrogenul. Nu în ultimul rând, aerul rece și uscat usucă membranele nazale, fiind printre potențialele cauze ale secrețiilor nazale abundente. Acesta împinge răspunsul inflamator și reflexele sistemului nervos nazal să funcționeze împreună, ceea ce determină glandele nazale să producă mucus pentru a hidrata și încălzi aerul care intră în nas.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46213 vizite | 8558 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431244 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001427 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.