Afecțiuni care provoacă dureri de obraji
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

445 vizite

16-03-2022

0 comentarii

Afecțiuni care provoacă dureri de obraji

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mulți nu știu că există o mulțime de boli care pot provoca dureri de obraji, unele ca urmare a unui proces inflamator sau infecțios. Specialiștii spun că unul dintre principalele motive de consultație în asistența medicală primară este durerea în obraji. Din cauza localizării sale, ea poate fi legată, însă, de numeroase boli care afectează cavitatea bucală, tractul respirator superior sau chiar nervii și glandele adiacente. Articulația temporomandibulară este cea care unește mandibula (numită și maxilarul inferior) cu craniul. În general, este ușor de localizat, fiind chiar în fața urechilor. Mișcarea sa poate fi detectată prin deschiderea și închiderea gurii, în timp ce atingeți acest loc cu degetele.

Unele persoane care au această tulburare pot avea multă sensibilitate în zonă, experimentând dureri în timpul mestecării. Din păcate, aceasta se poate extinde până în regiunea obrajilor. Deși cauza nu poate fi detectată întotdeauna, în multe cazuri este rezultatul uzurii țesutului articular. De regulă, acest lucru se întâmplă în cazuri avansate de artrită sau după traumatisme de mare intensitate la nivelul feței sau al craniului.

Unul dintre cei mai importanți factori de risc este reprezentat de boli ale țesutului conjunctiv. Acest țesut este ca un lipici care dă formă multor părți ale corpului, în special articulațiilor. Câteva exemple de patologii conjunctive sunt sindromul Ehlers-Danlos și sindromul Marfan. Pe lângă faptul că permite mișcarea mușchilor faciali, nervul trigemen are și o funcție senzorială, adică este un nerv mixt. Leziunile acestei structuri au ca rezultat o durere intensă intermitentă. Deși în multe cazuri episoadele sunt scurte (descrise de cei afectați drept biciuire), în alte cazuri sunt de lungă durată și insuportabile.

Taguri articol: sfatul medicului durere obraji consultație

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659476 vizite | 16419 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7575 vizite | 655 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8998 vizite | 554 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429128 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659476 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.