Afecțiunile inflamatorii ale pielii duc la înroșirea buricului
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

36 vizite

10-02-2024

0 comentarii

Afecțiunile inflamatorii ale pielii duc la înroșirea buricului

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Buricul roșu se referă la o schimbare de culoare a pielii în jurul buricului, care poate varia în intensitate, de la o nuanța deschisă până la o nuanță foarte închisă. Medicii spun că buricul roșu poate semnala diverse probleme de sănătate și poate însoți alte simptome, cum ar fi mâncărimea, creșterea în dimensiuni a buricului sau durerea locală. De ce se înroșește buricul? Folosirea excesivă a detergenților sau contactul prelungit cu substanțe chimice constituie principalul motiv pentru care buricul poate să devină roșu, pe fondul iritației pielii din jurul buricului. Expunerea la substanțe toxice poate determina leziuni minore ale pielii, care pot, în cazul continuării expunerii, să faciliteze apariția unor infecții locale.

Alte cauze comune pentru buricul roșu: afecțiunile inflamatorii ale pielii (determinate în general de expunerea la alergeni, afecțiunile inflamatorii, precum eczema, se caracterizează prin inflamație, mâncărime și roșeață); infecțiile cutanate (pot infecta zona buricului, declanșând o reacție inflamatorie care se manifestă prin roșeață și uneori tumefierea buricului); alergiile alimentare. Comparativ cu adulții, bebelușii sunt mai expuși la infecții și la diverse afecțiuni care implică regiunea ombilicală, din cauza vulnerabilității sistemului lor imunitar, aflat în curs de dezvoltare, cât și a faptului că ombilicul lor poate reprezenta o poartă de intrare pentru bacterii sau ciuperci. Deși simptomele și cauzele pot fi asemănătoare, există anumite aspecte specifice care trebuie luate în considerare în cazul nou-născuților și al sugarilor. În cazul în care apar semne de infecție, cum ar fi secreție cu miros neplăcut, febră sau exacerbarea înroșirii, este important să se solicite asistență medicală imediată.

Taguri articol: pediatrie sfatul medicului durere bacterii

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660311 vizite | 17417 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7610 vizite | 681 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9051 vizite | 582 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429153 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000161 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660311 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.