Alimentaţia corectă a bebeluşilor
Sursa de Sănătate logo

homeomed alimentatie bebe 3

homeomed alimentatie bebe 3
Alimentație și diversificare

1788 vizite

24-06-2015

0 comentarii

Alimentaţia corectă a bebeluşilor

Articol publicat de Redactor

Gras şi frumos! Vă sună cunoscut, nu? În realitate, nici subalimentarea, nici hrănirea în exces nu aduc beneficii bebeluşilor.
Din păcate, alimentaţia bebeluşului, mai ales în cazul cuplurilor care se află la primul copil, este o reală piatră de încercare. Unul dintre motive îl constituie şi suspiciunile că micuţul nu mănâncă suficient. Părinţii ar trebui să ştie că, de exemplu, în cazul supraalimentării copilului, apar o serie de semnale de alarmă. Printre acestea se numără stările de vomă după masă şi scaunele aproape lichide. Este adevărat că mulţi copii regurgitează după masă, din cauza faptului că sistemul lor digestiv este insuficient dezvoltat sau imatur, dar nici pe departe nu este acelaşi lucru cu a vomita cea mai mare parte a hranei sau chiar tot. Pe de altă parte, înseşi mamele pot întâmpina o serie de probleme când alăptează la sân, cum ar fi aşezarea bebeluşului în poziţia optimă pentru supt şi plasarea mamelonului în gura micuţului. De asemenea, multe femei se confruntă cu dureri şi sensibilitate mare a mameloanelor, mastită , iar pentru astfel de neajunsuri nu întotdeauna se grăbesc să ceară sfatul medicului pediatru, lucru absolut incorect. Important! Este esenţial ca o proaspătă mamă să aibă grijă atât de ea, cât şi de bebeluş. Adică, să fie odihnită, să consume suficiente lichide, să aibă o dietă echilibrată, să fie ajutată de ceilalţi membri ai familiei în treburile casnice, astfel încât să se poată relaxa şi ocupa cât mai bine de noile sale îndatoriri. La fel de important este să respecte sfaturile medicului pediatru privind alimentaţia corectă a copilului, în funcţie de vârsta la care a ajuns. Dr. Katy BLACIOTI, medic pediatru Clinica HOMEOMED

Taguri articol: breaking kati blacioti familie alimentație și diversificare bebe

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323602 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29748 vizite | 12607 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324725 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343859 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954020 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625705 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550100 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.